perquè…

Els que  integrem l’associació,  formen part d’ella per afinitat i coincidències.  Vivim temps difícils que afecten de manera directa l’estat del benestar  que vam aconseguir amb no pocs esforços, fent-se extensiva l’afectació als ciments de la democràcia en els diferents nivells. Els problemes són diversos i el seu origen és complex així com la seva solució.

1/ Hi ha menys diners per la crisi econòmica

2/ els diners que queden són mal administrats o pateixen pèrdues per la mala gestió d’algunes  administracions.

3/ en molts casos les propostes es decideixen per interès polític o personal dels representants polítics i no parteixen de l’interès general.

4/ les administracions, en general, estan poc disposades a facilitar la participació ciutadana real. O no es promou, o se’n fa un ús hipòcrita i de cara la galeria. Són poc transparents, cosa que els permet mantenir perfils prepotents i prendre decisions (poc justes o interessades…..)

5/ la poca transparència, la fidelització dels grups de comunicació i un sistema de funcionament obsolet i ferragós de les administracions públiques encorseten les formacions polítiques que fan oposició fent-les menys eficaces en la seva labor de fiscalització, denúncia i proposta.

6/ cal promoure la implicació de la ciutadania en els afers públics

Tot plegat fa que la gent, a l’altre costat de la barrera que separa el ciutadà i els representants polítics visqui de manera individualitzada, desconcertada i disconforme realitats impensables fa quatre dies, i sigui víctima de la desinformació o de la informació esbiaixada o manipulada d’aquells que ostenten el poder ajudats per mitjans de comunicació al servei dels interessos polítics dels qui governen.

Fa que el ciutadà sigui espectador de la manca de transparència d’una administració prepotent i dels interessos entrecreuats en moltes ocasions entre qui governa i l’oposició (per favors, o amenaces velades o directes).

Associar-se permet sentir-se menys sol davant de tot plegat, ens permet unir-nos per reivindicar de manera més efectiva els nostres drets, protegir els nostres interessos com a ciutadans, elaborant propostes i denunciant  els excessos dels representants públics (abús de poder, opacitat, una acció de govern poc eficient, que afecta unes arques públiques ara especialment minvades per la crisi econòmica) i en un moment d’escassetat on el dispendi del diner públic ara és intolerable.

Considerant les circumstàncies que ens envolten, la societat ha de comptar amb una força social  organitzada que pugui denunciar la mala praxi o la incompetència dels poders públics, al mateix temps que la de fer propostes.

És des de les plataformes ciutadanes que junts podem fer de difusors de l’acció i de la resposta. La suma de totes les pot convertir en un contrapoder que pot influir les decisions del poder establert.

 

Si vols contactar directament amb nosaltres ho pots fer a l’adreça:

info@gentpervalldoreix.cat

2 comentaris a l'entrada: perquè…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.