Al·legacions al Pla d’Equipaments de l’EMD

Gent per Valldoreix ha presentat les següents al·legacions:

PROPOSEM que en totes les actuacions del Pla d’equipaments es determini si són a curt, mig, o llarg termini, especificant el vano de temps de cada tram,  i faci una estimació del final d’obra. I concreti quines seran les administracions implicades, en el cas que algun dels tràmits siguin de competència d’altres administracions.

NOVA ESCOLA DE MUSICA

No entenem que el 1r equipament que vol fer el govern de l’EMD en quasi 12 anys sigui per una  NOVA escola de musica, quan l’existent només te el 30% d’alumnes de Valldoreix. Aquesta NOVA escola de musica que l’EMD pretén que tingui un abast de tot el municipi de Sant Cugat, haurà d’estar acordada, participada, i amb la inversió compartida entre l’emd i l’Ajuntament. No tenim constància que aquest acord s’hagi produït.

El govern de l’EMD tampoc pot tirar endavant aquest equipament, que qualifica “de 1a prioritat” quan no ha estat objecte de participació ciutadana. El govern de Valldoreix ha de prioritzar els equipaments i serveis adreçats principalment als Valldoreixencs.

DEMANEM.- LA REVERSIÓ O PARALITZACIÓ DELS TRÀMITS QUE HA INICIAT L’EMD PER LA  CONTRACTACIÓ DEL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESCOLA DE MUSICA, ”D’ÀMBIT DE TOT EL MUNICIPI DE ST. CUGAT”,  FINS QUE HI HAGI UN ACORD AMB L’AJUNTAMENT, SI ÉS EL CAS. I HAGI ACABAT EL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA QUE AVALI L’INTERÈS GENERAL D’AQUESTA ACTUACIÓ.

AUDITORI

Comprovem que aquest no apareix en el document PE 2022, quan les entitats i associacions tenen el compromís del President de l’EMD per construir aquest equipament.

DEMANEM.- QUE L’AUDITORI S’INCLOGUI EN EL PLA D’EQUIPAMENTS. QUE ES PROGRAMI AL COSTAT DE LA SEU DE LA CASA DE LA VILA I DE LA ESCOLA DE MUSICA, AMB PREVISIÓ A CURT TERMINI. CONSIDERANT LA NECESSITAT I OPORTUNITAT, I ATÈS QUE EL PLA URBANISTIC JA ESTA APROVAT.

CENTRALITAT

En el document PE. La Diputació diu: “Un Centre cultural polivalent es un equipament de caràcter territorial, activitat social i cultural prioritària i diversificada, activitats de difusió, formació i creació en àmbits de la cultura i dinamització de les entitats, espais de trobada comunicació i formació, creadors de xarxa social i educativa. El públic ha de tenir accés lliure a l’equipament i a la major part de les activitats”

No dona lloc a dubtes, aquesta ha de ser la 1a prioritat. Les infraestructures culturals i socials de la Plaça del Casal de cultura, pateixen de males condicions estructurals, amb superfícies i aforaments que es van pensar en el nombre d’habitants dels anys 60, amb problemes d’aïllaments, humitats etc. I la Nau de cultura es va instal·lar de manera provisional l’any 2005 per cobrir les necessitats culturals del moment, en el període de durada de les obres de soterrament de les torres d’Alta Tensió, que es van acabar el 2014.

Equipaments sòcio-culturals

PROPOSEM que s’inclogui en el document PE, una estimació de la durada dels tràmits indicats, i de les administracions implicades:

  1. “Illa 7b)  Modificació puntual PGM per ordenar l’habitatge social i locals comercials

Estimació temps/actuació: Llarg termini (Illa 7B)” (?)

  • “Illa 7a) (zona Plaça del Casal de cultura) Redacció del Pla Especial d’ordenació volumètrica  i assignació d’usos.

DEMANEM.  LA CONSIDERACIÓ DE MÀXIMA PRIORITAT PER LES ACTUACIONS PREVISTES A LA PLAÇA DEL CASAL DE CULTURA (ILLA 7A), AMB EQUIPAMENTS SÒCIO-CULTURALS DIGNES DE L’ÈPOCA ACTUAL, I ADAPTADES AL NOMBRE ACTUAL D’HABITANTS DE VALLDOREIX.

Mercat Municipal

Considerem que un Mercat municipal de 800m2, te poc futur si no s’acompanya d’un supermercat, (com es pot veure en els mercats d’arreu), cosa que no és possible en aquesta superfície. Un mercat municipal sense aparcament propi, considerant la propera i important oferta comercial del municipi, tampoc té un bon pronòstic.

Cal considerar de manera molt especial el perjudici que pot representar un Mercat municipal pel comerç existent i consolidat a Valldoreix, que dona un bon servei descentralitzat. Perjudicaria també al Mercadet dels dissabtes.

PROPOSEM.  Substituir el Mercat municipal per alguns locals destinats a altres activitats comercials.

APARCAMENT

(no previst en el document PE 22. Plaça de la Centralitat)

PROPOSEM que el Pla d’equipaments contempli un aparcament que doni servei als usuaris dels diferents equipaments culturals, socials i comercials que es preveuen en el document PE a la Plaça de la Centralitat.

CENTRE DE DIA / NOVA BIBLIOTECA

PROPOSEM que tant el Centre de dia com la nova Biblioteca s’ubiquin en els terrenys de la Pl del Casal de Cultura, més a prop del Casal de gent gran.

ARXIU MUNICIPAL / MUSEU

PROPOSEM que ambdós equipaments s’ubiquin a la zona de la seu de l’EMD

EQUIPAMENTS ESPORTIUS

Veiem que el document PE no te una previsió de nous equipaments esportius viables a curt/mig termini. L’equipament esportiu a l’aire lliure a la Rbla MJV/Pg Pensament té una Sentencia judicial que anul·la la modificació PGM. I els terrenys de l’antic camp de futbol l’ACA els considera inundables.

DEMANEM A L’EMD UNA PROPOSTA VIABLE PER DOTAR VALLDOREIX AMB UN EQUIPAMENT ESPORTIU A L’AIRE LLIURE. A MÉS DE NEGOCIAR AMB L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT LA GESTIÓ DEL POLIESPORTIU DE VALLDOREIX.

CENTRE D’ACOLLIDA D’ANIMALS DOMESTICS (Pol. Industrial Can Calopa)

EL DOCUMENT PE QUALIFICA DE PROVISIONAL AQUEST EQUIPAMENT. En cap cas el Govern de l’EMD pot renunciar a un servei arrelat des de fa molts anys, portat principalment i de manera excel·lent per voluntari@s, que no només s’encarreguen de la recollida dels animals abandonats, si no de la seva cura i acompanyament, i gestiona l’apadrinament, i especialment d’aquelles mascotes de persones grans de Valldoreix quan aquestes traspassen, possibilitant que els animals siguin acollits per veïns de Valldoreix, i que es quedin en el territori que coneixen.

DEMANEM,  QUE ES TREGUI DEL DOCUMENT LA CONSIDERACIÓ DE -PROVISIONAL- DEL CENTRE D’ACOLLIDA D’ANIMALS ABANDONAT DE VALLDOREIX.

PL. ESTACIO

“Objectiu. Generació d’un pol urbà entorn estació.”

PROPOSEM que s’incorpori en aquest apartat una estimació del temps aproximat de començament i acabament dels tràmits pendents que s’indiquen en el document PE. 1-Redacció del Pla de Millora urbana / 2-Expropiacions / 3-Projecte de reparcel·lació i urbanització.), així com les administracions implicades.

CAN CADENA

PROPOSEM que s’incorpori a aquest apartat una estimació de començament i acabament dels tràmits pendents que s’indiquen en el document PE. 1- la Modificació del PGM per ajustar la ordenació urbanística d’aquest, i les administracions implicades. 2-  del Projecte de millora de la mobilitat.  3-  del Projecte d’Urbanització de l’aparcament.

SECTOR MAS FUSTER

PROPOSEM que incorporeu al document PE una estimació de començament i acabament de 1- la Modificació del PGM a l’àmbit del Vial d’Enllaç.  2- De l’Aprovació definitiva del Pla Urbanístic.

Valldoreix 12 maig 2022

En representació de les associacions:

Associació Gent per Valldoreix i

Associació de Veïns de la Serreta

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.