CARTA QUE NO HA VOLGUT PUBLICAR EL DIARI DE SANT CUGAT. “PLAÇA DE LA CENTRALITAT DE VALLDOREIX A DEBAT”

Emili Sempere

El dia 19 febrer, l’EMD, convoca a Audiència pública, per demanar l’opinió, sobre els 10 projectes finalistes presentats del concurs arquitectònic de la remodelació de la Plaça del Cassalet (Centralitat).

El salo de plens es va omplir, ja que el tema dels canvis de model urbanístic preocupa i els veïns son molt sensibles, degut que planteja requalificacions de terrenys i posa en perill “la ciutat jardí” d’habitatge familiar “torre” en parcel·la de 600m2, al canvi d’ edificis de pisos. I vistos els resultats de la concentració implantat a les ciutats del voltant: St. Cugat i Rubí.
L’Audiència fou iniciada per la regidora Sra. Susana Herrada, exposant com s’ha portat a terme el concurs dels 10 projectes arquitectònics i la gent pugues escollir per votació quin agradava més.

Seguint l’ordre de l’Assemblea, es passa la paraula al públic per que opinés. Unes 25 persones van intervindre, en el debat, on es consta el sentiment majoritari en oposició al nou macroprojecte de la Plaça de la Centralitat, per el desmesurat volum que es pretén edificar i que redueix a un quart l’espai obert i l’enjardina’t actual a la mínima expressió.

Els 10 projectes contemplem, set o vuit edificis, amb una superfície total a construir de 18 mil a 20 mil m2. Si prenem com exemple el denominat Àgora Verda, proposa: Centre comercial de 3.200m2 amb un gran supermercat i comerços. Un aparcament soterrat 6.500 m2, per 290 places. Quatre edificis d’habitatge de 3.400m2, amb un total de 40 pisos i 1.300m2 aparcament. Els cinc edificis restants, nomenats Complex cultural polivalent, que rodegen la plaça, sumen 5.400 m2 més, on hi ha previst ubicar: el Casa de Cultura, Casal d’Avis, teatre (auditori), Escola de Musica, a més Correus i el Centre social cívic, com un restaurant i un bar. Total 18.500m2 de construcció.
A les preguntes del públic fetes al Sr. Josep Puig i tècnics, sobre les prioritats d’immediat a edificar, la resposta es “primer el supermercat i els pisos, la resta es preveu estigui enllestir amb un termini de 15 anys.
Entre les personalitats que varen prendre la paraula en el debat, es trobaven els tres Presidents de la EMD anteriors: Srs. Jaume .Sanmarti, Francesc Cardoner i Montserrat Turu. Eixís com l’Associació Gent per Valldoreix, manifestaren la seves reticències en contra la volumetria, els pisos i supermercat.
En definitiva, amb una gran majoria dels veïns assistents a l’Audiència, mostrar la disconformitat al projecte. Considerant que descontextualitza la Plaça de la Centralitat, genera un fort impacte en la mobilitat i Medi Ambient de la zona, de per si, ja la més satura de Valldoreix.

febrer 2014

Aquesta entrada ha esta publicada en Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: CARTA QUE NO HA VOLGUT PUBLICAR EL DIARI DE SANT CUGAT. “PLAÇA DE LA CENTRALITAT DE VALLDOREIX A DEBAT”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.