Centralitat si, verticalitat no

del Cugat.cat destaquem:

Noticia publicada avui, a les 06:00 | 47 lectures

Actualment l’EMD està treballant sobre el projecte perquè Valldoreix tingui una nova centralitat on actualment hi ha la Casa de Cultura. El projecte inclou un complex cultural i cívic (amb espai escènic i musical, l’escola de musica i la biblioteca), un bar-restaurant, el Casal d’Avis, una plaça a l’aire lliure, un mercat amb supermercat, un aparcament i, possiblement, pisos de règim general. En una primera estimació econòmica preveuen que el cost total pot estar per sobre dels 22 milions d’euros.

Doncs bé, en els darrers dies he volgut saber què en pensa la gent de Valldoreix, la gent de tota la vida, i he de dir que he quedat bastant preocupat.

Tothom està d’acord que Valldoreix ha de millorar i ampliar les instal·lacions culturals i cíviques, millorar la plaça a l’aire lliure i el bar-restaurant actual perquè siguin un punt de trobada. El Casal d’Avis, segons el seus usuaris, ja cobreix bé les seves necessitats amb les instal·lacions actuals

Per contra, la majoria no considera una necessitat construir un mercat i un supermercat amb aparcament, per tres raons molt clares. En primer lloc perquè acabarà d’enfonsar el comerç local de tota la vida, en segon lloc perquè a l’estació de Mira-sol ja existeixen unsequipaments similars fàcilment accessibles amb cotxe, autobús o tren. Finalment, l’increment de tràfic que ocasionarien aquests equipaments agreujarien encara més els problemes de mobilitat que actualment té la plaça de Can Cadena i el seu entorn.

Tampoc entenen que en el tema dels habitatges, en principi projectats de lloguer, ara resulti que seran de compra i, possiblement, amb un preu superior als 150.000 euros. També preocupa la falta de transparència en no concretar la ubicació d’una benzinera.

L’opinió de tot això els porta a sospitar que, partint d’un antic projecte i d’unes necessitats contrastades en els àmbits socials, culturals i cíviques, l’equip de govern actual de l’EMD aposta per un macroprojecte que pot ser el primer pas perquè Valldoreix sigui víctima del negoci immobiliari i que, a causa de la seva gravetat, caldrà seguir amb especial cura.

Aquest projecte ha de servir per millorar Valldoreix i els seus serveis. El que no permetran mai els valldoreixencs és que aquest projecte sigui el caprici faraònic d’algun governant o que signifiqui la materialització d’un antic projecte de certes persones per començar a construir blocs de pisos. Valldoreix vol seguir sent verd.

Cal exigir màxima transparència i un procés de participació real, donant prèviament tota la informació necessària. Cal respectar l’opinió del Consell de la Vila, màxim òrgan de participació, i oferir a tots els valldoerixences el seu dret a ser informats i consultats. La transparència pot començar per saber qui aportarà els 22 milions d’euros i com s’han seleccionat els components del jurat que seleccionarà els tres projectes.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d’Un Altre Sant Cugat (UASC) 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.