DENUNCIEM A L’AJUNTAMENT  I A L’EMD PER PRESUMPTES IRREGULARITATS URBANÍSTIQUES

Associacions veinals, entre elles GENT PER VALLDOREIX,  i formacions polítiques de l’oposició de Sant Cugat i Valldoreix hem interposat un Recurs Contenciós Administratiu sobre possibles irregularitats en la Modificació del PGM-Zones Verdes, que afecta la PL. DE L’ESTACIÓ, CAN MONMANY i l’àmbit dels TORRENTS, de Valldoreix; CAN CABASSA (Mirasol); CAN BUSQUETS (La Floresta).  i el TURÓ DE CAN MATES

carta zvEls demandants tenen dubtes sobre la legalitat i volen que s’investigui si hi ha hagut prevaricació, arbitrarietat, mal ús dels diners públics, etc. I proposen la revisió de l’esmentat Pla.

Des dels anys 80 que es va sol·licitar la primera expropiació d’una zona verda. La inacció dels diferents governs de CIU a St. Cugat  ha generat una despesa superior al milió d’Euros entre costes judicials i interessos de demora. I quan es promou la modificació urbanística ho fa deixant molts dubtes sobre la legalitat i el sobre cost d’algunes accions a càrrec de l’Erari públic.

A aquesta xifra cal afegir el cost en advocats i procediments judicials a càrrec del pressupost de St. Cugat i el de Valldoreix quan en el període 2005/2011 l’Ajuntament va pretendre, sense aconseguir-ho, passar la seva competència de les expropiacions de zones verdes a Valldoreix, ajornant encara més la resolució de l’assumpte i augmentant-se encara més els interessos de demora que l’Ajuntament ha de pagar als propietaris.

Es demana al Govern de St. Cugat que revisi d’ofici el Pla Urbanístic aprovat, o que en presenti un de nou amb les modificacions pertinents que garanteixin una gestió urbanística amb garanties de legalitat, en favor de l’interès general.

Valldoreix-EMD

Es veu possibles irregularitats de l’EMD en contra de l’interès General i de no complir presumptament amb la seva obligació de protegir el patrimoni públic i la seva economia en el Conveni de cessió del terreny de la seva propietat (aparcament Estació) a l’Ajuntament. L’informe tècnic desfavorable va quedar estranyament “retirat”, i el funcionari aparentment degradat.

Pl. Estació.- Es considera irregular pel desequilibri econòmic que genera en contra de l’Erari públic de l’EMD la cessió del terreny de la seva propietat (aparcament estació) a l’Ajuntament de St. Cugat que al mateix temps l’ha cedit a Promusa. Es considera que això va en contra de l’interès general dels valldoreixencs. Es demana l’anul·lació de dit conveni i que l’EMD torni a recuperar el seu patrimoni. I se li demana que engegui una consulta ciutadana per decidir el futur de l’àmbit de l’estació prèvia a la revisió que es demana.

Can Momany.- Es demana que l’EMD revisi el Conveni amb el propietari dels terrenys de Can  Monmany per tal que aquest assumeixi les càrregues d’urbanització que se li han descomptat. I si és el cas, que l’EMD retiri la consignació en el seu pressupost destinada a assumir dites càrregues, evitant fer un mal ús dels diners públics.

Torrents de Valldoreix.- Es demana també que es modifiquin les 13 zones d’actuació en terrenys no edificats als torrents de Valldoreix, ajustant les compensacions que reben els propietaris al valor dels m2 cedits.

 Retorn de competències.- Això no és il·legal, però no és de rebut que l’EMD es desprengui de la competència de la gestió urbanística en contra  de les constants reivindicacions històriques per disposar d’un govern fort a  Valldoreix i amb un màxim de competències, que treballi de manera eficient en favor dels interessos dels seus vilatans.

Sant Cugat

Can Cabassa (Mirasol). Es demana a l’Ajuntament  que revisi realment aquest planejament urbanístic per tal de definir què cal fer a Can Cabassa una vegada consultats els veïns.

 Can Busquets (La Floresta). Existeixen dubtes sobre la legalitat i l’interès general en la requalificació d’una zona de bosc  en zona verda a La Floresta (Can Busquets) que l’Ajuntament ha adquirit per 3 milions d’€. Es demana a l’Ajuntament que revisi el Conveni de compra de Can Busquets perquè s’adquireixin només els terrenys estrictament necessaris.

 Can Mates (Mirasol). Si no es compressin els terrenys innecessaris de Can Busquets, no caldria construir-hi tants habitatges.

Han interposat el Recurs: Ass. Veïns i veïnes progressistes de Valldoreix; Plataforma ciutadana Gent per Valldoreix; PSC; ICV-Euia; Moviment d’esquerres;  CUP; Procés Constituent;  .

Hi ha col·laborat: Esquerra Republicana; Ciutadans; Associació  Mou-te per Valldoreix.

 S’adhereix a les accions a partir d’ara: el Partit Popular

Actualmentel govern de CIU no te majoria a l’Ajuntament de St. Cugat.

20/04/2016

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.