El Taller Jeroni de Moragas, 40 anys al costat de les persones en risc d’exclusió social

Presentació dels actes del 40è aniversari del Taller Jeroni de Moragas

23.04.2013

[Societat] – L’entitat organitza diferents actes de celebració amb el suport de l’Ajuntament, d’associacions culturals i esportives i del TOT Sant Cugat.

El regidor de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i Habitatge, Raül Grangé, i el regidor d’Esports, Xavier Tizón, van assistir ahir a la presentació dels actes del 40è aniversari del Taller Jeroni de Moragas, que va tenir lloc al Museu de Sant Cugat. La presentació va anar a càrrec del president de la Cooperativa Taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès; de dos usuaris del centre ocupacional del Taller, Pedro Moreno i Rosa Llopis; del director del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès, del cap de la Comissió Social del FC Barcelona, Pau Vilanova; i del president de la Penya Blaugrana, Josep Maria Félez.

Durant la seva intervenció, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, va manifestar el suport del consistori a l’entitat: “són diverses les iniciatives que duem a terme de forma conjunta. Un exemple d’aquesta col·laboració és el servei de neteja que el Taller presta a les promocions de pisos de Promusa. A banda, també col·laborem per fomentar la inclusió social i la promoció de l’autonomia de les persones usuàries del Taller”.

El president del Taller, Lluís Vallès va remarcar la importància dels valors en la cooperativa: “el Taller Jeroni de Moragas és una entitat compromesa amb els seus valors. Treballem per la inserció social de les persones en risc d’exclusió perquè creiem en el valor de les persones i perquè és imprescindible per aconseguir una societat equilibrada, tolerant i sòlida”.

Per la seva banda, el director del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès, va recordar el vincle que existeix entre aquesta empresa i el Taller: “hi ha una relació històrica entre el Taller i el TOT, ja que els usuaris del taller han encartat durant molts anys la publicitat en el nostre mitjà. A banda, en la programació d’actes, els ajudem en l’edició del calendari i en el sorteig de la samarreta firmada pels jugadors del Barça”.

Seguidament, el president de la Penya Blaugrana, Josep Maria Félez va apuntar que “volem contribuir als actes de celebració amb l’apadrinament del Taller coma entitat solidària en la festa de la infància”. I, en darrer lloc, el cap de la Comissió Social del FC Barcelona, Pau Vilanova, va convidat els usuaris del Taller a visitar l’estadi el dia del Gamper.

Calendari d’actes

4 de maig, a la tarda: acte central a la plaça d’Octavià amb actuacions dels Bastoners, Geganters i Diables. Correfoc i xocolatada.

15 de juny: participació en la festa de la infància organitzada per la Penya Blaugrana, entitat que ha triat el Taller com a entitat solidària. Sorteig d’una samarreta del Barça signada pels jugadors de l’equip. Els tiquets per participar al sorteig es poden adquirir al TOT Sant Cugat i es dipositaran a les urnes situades a l’Ajuntament, la Biblioteca Marta Pessarrodona, a la Casa de Cultura i a la seu del Taller.

5 d’octubre, a la tarda: cloenda dels actes amb una botifarrada popular, concert dels Incombustibles a la plaça del Rei i boccia.

A banda, el Taller Jeroni de Moragas està elaborant un calendari solidari 2014 que es posarà a la venda a l’octubre amb la participació de Lucrecia, La Porta dels Somnis, Francesc Mauri, Pep Codó, Roser Capdevila, Gusti, Àlex Corretja, Gemma Mengual, Gerard Claret, Paula Martí i Assun Esteve. També és previst que es faci un sopar de famílies (acte intern del Taller).

El Taller Jeroni de Moragas

El Taller Jeroni de Moragas és una entitat que treballa la inserció social de les persones en risc d’exclusió, perquè creu en el valor de les persones. Des de la seva constitució, la Cooperativa Jeroni de Moragas ha anat construint una organització de professionals amb la vocació i el convenciment que la inserció social de les persones amb trastorn del desenvolupament intel·lectual i malaltia mental no només és abastable, sinó imprescindible per aconseguir una societat equilibrada, tolerant i sòlida. Avui dia, la cooperativa gaudeix de la experiència i professionalitat de tècnics en gestió de projectes, psicòlegs, educadors, treballadors socials, integradors socio-laborals, tècnics en teràpia ocupacional i personal especialitzat en atenció directa a aquest col·lectiu.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.