EMD de Valldoreix. Josep Puig (CIU) governarà amb majoria, tot i que la majoria dels Valldoreixencs no l’han votat.

Eleccions municipals 2015

La suma de vots  de les opcions alternatives al Sr. Josep Puig (CIU) ha superat  els vots que aquest ha aconseguit. Les xifres són clares, la majoria de la gent del poble no vol que Puig repeteixi. Però ell presidirà el govern de Valldoreix, i a més, tindrà majoria.

La Candidatura Gent per Valldoreix és la tercera força més votada, amb un nombre de vots poc allunyat a l’altra candidatura que a tret 3 Vocals (de 9 al Consistori) i no tindrà cap representació a l’EMD perquè és una plataforma ciutadana i no té partits de St. Cugat al darrere.

Molta gent del poble (aprox 8.000 habitants) està preocupada i indignada, víctimes d’una llei electoral perversa que genera dèficits democràtics a les Entitats Municipals descentralitzades (EMD) fa molts anys. No podem per tant arribar a pactes els que sumant hem tret més vots que Puig per canviar el govern com es fa a tants i tants ajuntaments, i que a partir dels resultats, això donaria una altra oportunitat a aquells que no ens van acceptar fer una candidatura unitària abans de les eleccions.

Si parléssim d’ajuntaments grans això fa temps que s’hagués resolt. Tots els partits en són conscients, i fa com a mínim uns 7 anys que la proposta que va fer l’anterior govern de l’EMD de modificació de la llei que ho resoldria, passeja de taula en taula pel Parlament de Catalunya sense que a hores d’ara s’hagi aprovat.

Esperem que el Parlament de Catalunya en prengui nota, faci la seva feina, i que a les properes eleccions municipals els ciutadans de Valldoreix tinguin els mateixos drets democràtics que els dels ajuntaments.

Ara bé, al final de la legislatura valorarem els perjudicis que ens haurà representat aquest dèficit democràtic, traduït en l’aplicació d’unes polítiques anunciades pel Sr. Puig (CIU) que no agraden a la majoria dels Valldoreixencs.

Però el compromís de Gent per Valldoreix és el de seguir fent oposició, l’haurem de fer des del carrer, ja hi estem acostumats, en contra de la construcció de pisos i a favor del manteniment del model urbanístic de Valldoreix, de millorar els serveis a les persones, entre altres propostes enunciades en el nostre Programa.

Aquest és el nostre compromís, tot i les eines democràtiques escapçades, amb els Valldoreixencs i especialment amb els 587 veïns que ens han votat. I aprofitem per agrair-los la seva confiança. Gràcies a tots i totes.

Gent per Valldoreix

 @gentxvdx

gentpervalldoreix.cat

info@gentpervalldoreix.cat

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.