Interessant article al TOT de David Gutiérrez del PSC “Dos anys de govern a cop de titular”

Última actualització: 31 de maig del 2013

Dos anys de govern a cop de titular
El pròxim dotze de juny farà dos anys que es va constituir l’actual consistori després de les eleccions municipals del 27 de maig de 2011. Una súper majoria de CiU després de la era Recoder començava els seus passos. El seu principal objectiu: continuar controlant els centres de poder per tal que res canviï a Sant Cugat. Han passat dos anys i he volgut fer una ullada als titulars que més m’han cridat l’atenció. La veritat és que n’hi havia molts i de molt interessants, però, per qüestions d’espai només en comentaré uns quants. Fem un ullada:

Primer titular: “Mercè Conesa: Acabem amb el Pacte amb el PP a la Diputació”, després d’un any llarg de pacte amb el PP a la Diputació de Barcelona i a ajuntaments com Badalona o Castelldefels, CiU anuncia “ a bombo i platillo” que han trencat el seu pacte amb el PP. La veritat és que no s’entenia com podien hissar l’estelada a la vegada que mantenien pactes amb les antípodes, el PP. Hem de dir, però, que res més lluny de la veritat. L’únic que han fet ha estat això, trencar de cara a la galeria però, ens consta que tots els càrrecs de confiança del PP de la seva etapa de govern continuen estant plenament actius. 

Segon titular: “No volem renunciar a tenir una escola d’accés públic i de proximitat”. Ull a la primera part del titular, diu: “ No volem renunciar”, per tant, si ho hem de fer ho farem. No hi ha un rotund “ NO”. Així volen defensar davant la Generalitat els nostres interessos? Més sobre aquest tema: “Conesa a Wert: “La llengua no es negocia”. Curiós, en cap cas hem vist a la cap del consistori fer una defensa de l’escola pública, ni una sola vegada. Això és per un motiu molt senzill i és que el model educatiu és plenament coincident amb el del Sr. Wert. És per això que necessiten algun tema on poder diferenciar-se i aquí és on entra, una vegada més, el fet identitari. Però per la resta, purament coincidents, visca l’escola privada! La pública? Què és això de l’escola pública?

Dos titulars més molt relacionats: “L’equip de govern frena una comissió informativa pel cas Martorell” o aquest altre: “L’equip de govern rebutja una comissió especial sobre el deute dels avions”Cal recordar que aquest ajuntament ha estat guardonat diverses vegades com ajuntament transparent. Només una pregunta: de veritat creieu que aplicar la política del “rodet de la majoria” en temes tan greus com aquests, és ser transparent? Sincerament, jo penso que no.

Estic convençut que els ciutadans de Sant Cugat es pensen, com és normal, que totes les mocions aprovades als Plens Municipal s’executen en un termini més o menys raonable. Doncs altre vegada, res més lluny de la realitat. Aquí tenim el titular: “L’equip de govern rebutja una moció sobre el seguiment i compliment de les mocions”. Com pot ser que l’equip de govern negui a l’oposició el poder fiscalitzar l’estat d’execució de les diferents mocions que s’aproven? Sort en tenim que són transparents!

No podien faltar missatges sobre PROMUSA, i diu així: “L’equip de govern assegura que PROMUSA és viable i no té estocs de pisos vuits”. Bona estratègia per despistar al ciutadà. PROMUSA és viable només per una raó: No fan pisos de lloguer, que és el que els ciutadans demanden i necessiten. Qui pot pagar, ara, els preus dels pisos de venda de PROMUSA? La resposta: els mateixos que poden pagar un pis al lliure mercat. Igualtat d’oportunitats? No hem feu riure!

Finalment, a falta d’un projecte clar de ciutat, el nacionalisme de cap de setmana sempre ho tapa tot. Dos últims titulars: “La ciutat fa la seva declaració sobiranista amb l’estelada hissada sine die” o “La declaració unilateral d’independència és més que possible”.Espectacular! La nostra alcaldessa, la representant de tots els santcugatencs, ens ha ficat dins un vaixell en el qual no tots hi volem ser i sense consultar, Ironia? No, made in CiU. Com dic, la falta de projecte i de visió de futur ens porten a accions sense cap tipus de contingut substancial des d’un punt de vista polític.

Segueix @davidgutierrezl a twitter

Aquesta entrada ha esta publicada en Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.