L’escola musical de Valldoreix afronta el curs amb un 80% menys de pressupost

L'escola de Música de Valldoreix, protagonista de l'última junta de veïns / Font: Escola de Música Valldoreix

Sílvia González | Noticia publicada el 21/març

L’Escola de Música de Valldoreix farà front al present curs amb un 81’5% menys de pressupost arran de la retirada de l’ajuda de la Generalitat. Sense l’aportació d’Ensenyament, que era de 77.000 euros, el centre finançarà el curs amb la subvenció directa de l’EMD, que passa dels 6.500 als 15.000 euros. La mesura respon a un pla d’ajust intern de l’empresa que gestiona l’escola, Quartettsatz, que també ha previst retallades del 20 i 30% dels sous de la plantilla, així com la reducció del 50 i 40% de les pagues extres de desembre i juny. El govern de Valldoreix, que ha subratllat el treball d’enginyeria que ha fet el centre, ha garantit la continuïtat de l’escola musical del territori.

Segon any consecutiu en què el govern tanca l’aixeta de la subvenció per a l’escola musical de Valldoreix. Davant aquest escenari, l’empresa que gestiona el centre ha elaborat un pla d’ajust que marca que amb 15.000 euros, i una tisorada en les retribucions del personal, poden tirar endavant el curs. Això implica que l’EMD incrementi en un 130% la seva subvenció directa, que passa dels 6.500 euros als 15.000 sol·licitats per mantenir la viabilitat econòmica de l’escola.

La memòria presentada per la direcció del centre preveu una disminució del 20% en les retribucions de càrrecs de responsabilitat i del 30% de la nòmina ordinària de tot el personal. En el cas de les pagues extres de desembre i juny, les retallades són del 50 i 40%.

El vocal d’Economia de l’EMD, Xavier Gavaldà, que en tot moment ha garantit la continuïtat del centre, ha remarcat la labor d’enginyeria que ha fet l’escola de música per poder oferir un servei de qualitat amb un 81’5% menys de pressupost.

Xavier Gavaldà (escolta-ho a cugat.cat)

Han fet un esforç molt gran perquè han de fer front a la pèrdua de la subvenció. I l’EMD, en negociacions, ha acordat sostenir l’escola de música amb 15.000 euros.

Unes mesures que ha tractat aquest dijous la junta de veïns de l’EMD, dins la modificació del contracte i plec de condicions del servei de l’Escola de Música. El punt ha comptat amb els vots a favor de CiU-Actuem i el PP i l’abstenció de la Candidatura de Progrés (CPCV), que no s’ha mostrat conforme amb la documentació requerida al govern valldoreixenc sobre el tema.En cas que, en un futur, el departament d’Ensenyament restitueixi l’ajuda a l’escola, la subvenció de l’EMD tornaria a ser de 6.500 euros. L’acord d’aquest dijous també preveu que l’EMD subvencioni les bonificacions per a família nombrosa.D’altra banda, el president de l’EMD de Valldoreix i les entitats menors descentralitzades de Catalunya, Josep Puig, ha anunciat que aquest divendres i dissabte viatjarà a Madrid i Lleó per fer front comú amb les EMD’s de l’Estat espanyol de cara a la reforma de la Llei de Bases de Règim Local.La junta de veïns de març ha comptat amb una nombrosa presència d’exvocals de la Candidatura de Progrés entre el públic, així com de l’expresidenta de l’EMD, Montse Turu.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.