Necessitem un pla integral de manteniment de voreres

Donem suport a aquesta iniciativa de l’UASC:

UASC, recollint les queixes de particulars i d’associacions de veïns de Sant Cugat i Valldoreix, proposa que Sant Cugat i Valldoreix disposin d’un pla integral de manteniment de voreres i que en un futur s’integri dins d’un pla general de manteniment de vies urbanes.

El pla integral de manteniment de voreres té com objectius facilitar els desplaçaments a peu, la seguretat dels vianants, millorar l’accés a persones amb mobilitat reduïda i rebaixar els costos del manteniment passant de les accions reactives a les planificades.

El manteniment ha de incloure, entre d’altres, les següents actuacions:

  • Completar o reparar els panots que falten o estan trencats.
  • Reformar els escocells dels arbres reomplint els que dificultin el pas.
  • Eliminar obstacles de les voreres, especialment pals de les companyies de serveis (llum, telèfon, etc.) a fi de facilitar també el pas a cotxets per a nadons o persones que van en carrets de compra o amb cadira de rodes.
  • Arranjament dels xamfrans adaptats per persones de mobilitat reduïda.
  • Eliminar la vegetació que envaeix el pas, provinent de l’interior de les parcel·les o dels mateixos arbres de la vorera.
  • Substituir els arbres en mal estat.

Actualment la majoria d’actuacions són reactives davant de les  queixes puntuals de vianants que han sofert ensurts i caigudes. El que UASC proposa és que cada any s’estableixi una planificació del manteniment preventiu i que disposi de la corresponent partida pressupostaria.

Inicialment caldrà fer, de forma urgent, una primera actuació per solucionar els defectes que comportin més risc per als vianants.

També és molt important que quan s’urbanitzin carrers, zones o sectors ja es tinguin en consideració accions que ajudin al seu futur manteniment. Per exemple: arbres amb arrels de desenvolupament vertical, impedir que els pals de serveis o les senyals de transit  estiguin al mig de la vorera, escocells omplerts i horitzontals paral·lels a la via, etc.

Finalment indicar que , com s’ha fet en altres ciutats, aquestes actuacions són una oportunitat perquè el S.O.M. de Sant Cugat pugui contractar, a través d’un Pla d’Ocupació, treballadors  que han exhaurit la prestació per desocupació o subsidi d’atur.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.