SEMBLA QUE CAL UN ACLARIMENT

No ens agrada el safareig, i vagi per endavant que no tornarem a parlar d’aquest assumpte.  En principi vam decidir no contestar als “dimes i diretes” malintencionats i mentiders escampats per la xarxa que ens responsabilitzen d’haver obstaculitzat la possibilitat de conformar una candidatura unitària a Valldoreix en les passades eleccions municipals, que hagués permès un canvi de govern

Vam preferir no alimentar el mullader, però el relat tergiversat genera una percepció generalitzada. Einstein ja ho va dir “la percepció es realitat”. Per això ens ha semblat que teníem que dir alguna cosa sobre l’assumpte en un Sant Cugat on fa temps que la informació veraç és un bé escàs. Aprofitem per lamentar que les males practiques s’hagin estès més enllà dels mitjans de comunicació decantats.

Tampoc entrarem en el detall, però volem deixar constància que molts vam considerar que la unitat serviria per frenar les pretensions  del Sr. Puig i els seus de canviar el model urbanístic de Valldoreix, de posar fre a l’arbitrarietat que ha caracteritzat l’acció de govern aquests darrers anys, etc. etc.

No es va aconseguir, però és de justícia donar a conèixer que la Plataforma Ciutadana Gent per Valldoreix va manifestar en totes les reunions amb representants de plataformes veïnals, i formacions polítiques progressistes, la seva convicció en la conveniència de presentar una candidatura unitària alternativa a la de CIU. Perquè primer és el poble, abans dels interessos partidistes.

Ho vam defensar pels motius esgrimits, i perquè érem conscients que probablement les passades eleccions municipals serien les últimes sota una llei antiga i antidemocràtica, que no permet fer pactes post-electorals a les EMD, i que obliga a jugar les cartes abans dels comicis.

Des d’un bon començament vam donar suport a un candidat proposat per les plataformes ciutadanes i alguns partits polítics, que no era de GxV, i vam renunciar a qualsevol protagonisme.

Les nostres condicions es van reduir a la coincidència en els objectius principals -que no es van acabar de tractar- perquè els partits que van presentar la candidatura  Valldoreix Decideix van vetar, o posar condicions inacceptables a les plataformes ciutadanes i  a  les altres formacions polítiques que fins aquell moment havien format part en la negociació.

Com que no ho vam aconseguir, Gent per Valldoreix va decidir presentar candidatura, per donar veu a molts veïns que coincideixen amb les nostres preocupacions, reivindicacions i propostes.

Per molt que es vulguin amagar, les irresponsabilitats polítiques acaben deixant petjada en algun racó de la historia, a pesar d’aquells que s’esforcen en tapar la realitat d’uns fets que van tenir uns quants testimonis.

Gent per Valldoreix

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, Valldoreix i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.