US DEMANEM L’ASSISTÈNCIA A l’AUDIÈNCIA PUBLICA DE LA EMD, DIJOUS QUE VE, 29 DE GENER, A LES 7 DE LA TARDA.

Mou-te X Valldoreix

Associació dels veïns que fa un any vam signar la sol·licitud de reversió dels canvis de mobilitat realitzats.

Com sabeu fa més d’un any més de mil veïns de Valldoreix ens vam queixar a l’EMD dels canvis de mobilitat que s’havien fet al barri del Rossinyol, degut entre altres motius, a que les direccions úniques allarguen molt els recorreguts i fan que els cotxes augmentin la velocitat.

Els veïns vam redactar llavors un document que defensava el model de mobilitat existent fins aleshores i proposava mesures per millorar-lo amb la finalitat d’aconseguir una major seguretat i que l’espai públic de Valldoreix, els nostres carrers, fos més amable amb les persones que amb els cotxes.

L’EMD es va negar a considerar les conclusions d’aquest document i a revertir els canvis. Després d’uns mesos de negociació vam aconseguir que l’EMD encarregués a una enginyeria especialitzada en temes de mobilitat, Mcrit, un document que avalés o no, les pautes de mobilitat plantejades pels veïns.

Després d’innombrables endarreriments, i havent limitat l’encàrrec a Mcrit a l’estudi d’opcions de reurbanització d’un carrer tipus, dimecres passat, 21 de gener, l’EMD va reunir als representants dels veïns per exposar les conclusions de Mcrit i les seves pròpies. Aquestes últimes, en resum, van ser les següents:

  • L’EMD, després de la lectura de l’estudi de Mcrit, reconeix que el model existent, l’històric de Valldoreix, és viable i que permet millores sense la necessitat de variar paràmetres essencials: el doble sentit de la majoria de carrers i l’aparcament, sempre amb les limitacions que la seguretat i la funcionalitat puguin exigir.
  • L’EMD reconeix també, que els canvis de fa un any es van fer de forma precipitada i probablement amb equivocacions.
  • Malgrat acceptar aquests punts, l’EMD, tenint en compte la proximitat de les eleccions, considera que no és el moment adequat per a plantejar la reversió dels canvis realitzats.
  • En lloc d’això, ha decidit traslladar a un futur, posterior a les eleccions municipals, la solució definitiva de la mobilitat que preveu resoldre mitjançant una consulta popular. Aquesta consulta, segons el tècnic municipal Pere Brualla, podria consistir en la votació sobre diverses solucions de reurbanització dels carrers.

Davant d’aquest panorama els veïns vam entendre que, després d’un any d’estudis i negociacions, l’EMD no vol sinó perllongar la situació actual, i que la solució d’una consulta tal com ens la van plantejar, és una maniobra que no ofereix  garanties d’equitat, ni toca el problema de fons: que l’EMD no aprecia els valors del model de mobilitat històric de Valldoreix i, per tant, no es planteja les possibilitats de millorar-lo.

No és la intenció dels veïns fer durar més una negociació que s’ha demostrat estèril i, sobretot, sorda. Sí ho és, en canvi, seguir treballant per aconseguir que Valldoreix sigui una població tranquil·la on resulti agradable i més segur passejar pels carrers sense per això perdre el que té de positiu el model que teníem.

També desitgem que la totalitat de veïns de Valldoreix pugui participar activament en la millora del model de mobilitat històric. Per a que això sigui possible, l’EMD actual o futura, ha de liderar el procés fent seus el concepte de mobilitat cívica, tan vinculat al de l’espai compartit, i la voluntat que l’espai públic sigui més amable amb les persones. Si l’EMD hagués valorat aquests principis bàsics, el diàleg hagués estat fácil i fructífer, però fins avui no ha estat així.

 

Ens queda un últim intent per tractar que el nostre govern s’apropi a les inquietuds dels veins: és l’Audiència Pública del proper dijous, dia 29 de gener, a les 7 de la tarda a l’EMD.

 

Us demanem vehementment la vostra assistència, cívica i tranquil·la, per dirigir les preguntes que estimeu pertinents sobre el tema al govern de l’EMD.

 

Com a representants del moviment veïnal, la nostra petició en l’audiència serà que l’EMD faci els següents passos:

  • Reverteixi en primer lloc, els canvis realitzats fa un any en l’àrea del Rossinyol.
  • Faci seu simultàniament, un model de mobilitat cívic, basat en els punts que Mcrit recull en el segon full del seu estudi (veure en el document annex de Mcrit: “Validació del model de Mobilitat proposat per veïns per a Valldoreix”).
  • Iniciï a continuació, un projecte conjunt, veïns-EMD, que sense entrar en temes estrictament tècnics, determini un programa de millores factible per al conjunt de la nostra població, d’acord amb els seus costos i beneficis.
  • Sol·liciti finalment, la ratificació de la població al model i programa de mobilitat cívica que en resulti, pas imprescindible ja que bona part de l’èxit d’un projecte de mobilitat és funció de l’acceptació i del suport actiu que expressi tota la població.

Us esperem i us necessitem!            El dijous a les 7 de la tarda a l’Audiència Pública de l’EMD.           PER FAVOR NO FALTEU.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.