A Valldoreix, carrers de direcció única?

El govern de Valldoreix ha aprovat un Pla de mobilitat en contra de l’opinió del Consell de la Vila.
Em sembla una bona idea establir uns carrers principals de circulació i unes illes de carrers pacificats que únicament s’utilitzin per arribar a casa i no siguin de pas cap a altres illes.
La majoria dels carrers de Valldoreix són estrets i tenen molt poca circulació. Passen dies sense que et creuis amb un altre cotxe en direcció contrària i quan això passa, un dels cotxes s’aparta i deixa passar l’altre sense que aquest fet creï cap conflicte.
Els inconvenients de les direccions úniques són molts:
S’ha de fer una despesa en senyalització vertical que, a part del cost, és un inconvenient més per a la circulació dels vianants, les persones de mobilitat reduïda i els cotxets dels nens petits.
El trajecte per arribar o sortir de casa s’allarga fins a 500 metres, fet que fa augmentar el consum de carburant, les emissions de gasos contaminants i el temps del trajecte.
I els avantatges són molt pocs: diuen que tot estarà més ben ordenat i es podran fer més places d’aparcament al carrer, quan aquest no és un problema dels veïns.
I als ciutadans que ja ens agrada el poble que tenim, amb poques prohibicions i bona convivència, ens preguntem: no hi ha millor manera de gastar els diners de tots?

David Suñol
Gent per Valldoreix (GxV)

(Publicat al TOT Sant Cugat del 3/5/13)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de QUE PROPOSEM i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.