HIPOCRESIA I OPACITAT DE L’EMD DE VALLDOREIX. PRESSUPOST 2013

En un moment on tothom està denunciant la baixa qualitat democràtica del País, potser que comencem a canviar les coses a les institucions publiques, no?

L’Emd de Valldoreix publicita a bombo i plateret que promou la participació i la informació ciutadana abans de les decisions importants.

Doncs separem el gra de la palla i veiem en que ha consistit la informació sobre el Pressupost 2013: Audiència pública 4/2/13 (durada 1 hora), el President Josep Puig va donar opció a preguntar a uns 30 veïns, una vegada per persona, i cap torn de rèplica. Puig ho deixa en mans dels seus vocals, i aquests informen i responen de manera selectivament interessada. Escurcen el temps de les preguntes explicant tècniques pressupostàries, i després s’estenen en respostes poc transcendents, i minimitzen o no contesten aquelles que els són incomodes. Exemple, a la pregunta de les retribucions i dedicacions exclusives dels membres del govern i el cost total anual, la resposta va ser “s’ha d’esperar al Ple que aprovi el pressupost. Vostè sap que pot recorre’l a la publicació”. La resposta ho diu tot.

Puig torna a convocar una Audiència pública abans del Ple extraordinari de Pressupostos (21/3/13) amb un intent d’ evitar les crítiques, ja que l’extraordinari no permet les preguntes del  públic, però com que seguim sense disposar de les dades, la reunió acaba essent una rèplica de l’anterior. El Ple aprova el Pressupost de més de 8 Milions d’€, només amb el vot favorable de CIU (7 persones), i el públic no té la opció de preguntar i demanar aclariments d’allò que s’ha dit en la sessió.

En la fase d’exposició pública del Pressupost l’EMD dóna 15 dies per fer al·legacions. El més habitual quan es tracta del Pressupost d’un ajuntament són 30 dies.

Consellers de la Vila demanen per escrit la vista de l’expedient del Pressupost a la Secretària. Resposta: el Pressupost està en la web de l’EMD.

En la web veiem que les retribucions dels membres del govern pugen 147.770€, però no hi ha informació detallada i tampoc surten les dedicacions.

Ara estem pendents de la resposta de la Secretaria al segon escrit enviat (18/4/13). Li diem que si no ens vol deixar veure l’expedient que ens digui quines són les dedicacions, les retribucions i altres despeses relacionades amb l’equip de govern, (entre altres demandes d’informació). I  que en doni coneixement a Puig.

Si les haguéssim volgut fer, ja no tindríem temps per fer al·legacions.

Estem a l’espera de la resposta.

PLATAFORMA CIUTADANA “GENT PER VALLDOREIX” (GxV)

Abril 2013

Aquesta entrada s'ha publicat dins de QUE PROPOSEM i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.