Benvinguda de Jaume Sanmartí, President de Gent per Valdoreix

DSCN4767Senyores i senyors.

Amics i amigues.

Avui, l’associació Gent per Valldoreix, amb el títol genèric de “SOSTENIBILITAT TERRITORIAL

I PARTICIPACIO” pretén iniciar una sèrie de conferències-debat que permeti tractar dels assumptes que més preocupen als ciutadans de Valldoreix i en les que sobre tot, hi puguin participar i fer les aportacions que creguin més convenients.

Avui pretenem parlar i debatre sobre el com pot impactar el Projecte de la Centralitat, i de com està afectant el Pla de mobilitat als valldoreixencs. Com sabeu, es tracte de dos projectes presentats per l’EMD de Valldoreix, que han creat i estant creant una àmplia reacció de la ciutadania que els posen en qüestió, amb una important recollida de signatures, que superen el miler, un nombre rellevant considerant la població de Valldoreix.

Volem amb aquestes trobades crear un canal d’intercanvi d’opinions entre els veïns de la Vila, de tu a tu, que permeti canalitzar-les i fer propostes sobre aquells assumptes que poden afectar en la manera de viure el nostre dia a dia.

Perquè Volem un Valldoreix on tots ens hi puguem trobar be i a gust. Volem el Valldoreix que vam triar per viure-hi, el volem millorat però no volem canvis del seu model urbanístic horitzontal, en el seu entorn..

Aquest va ser, en el seu dia, el motiu, entre altres, de la decisió d’uns quants veïns i veïnes al fundar l’associació, fa més de tres anys. Tots els que integrem l’associació ho hem fet per afinitat i coincidències sobre què volem a Valldoreix, i com no conscients dels temps difícils que afecten directament l’estat del benestar i els ciments de la democràcia. Intentem destinar el nostre esforç i part del nostre temps lliure a intentar aconseguir una millora de la Vila, dels serveis públics i tot el que afecta al seu nivell de qualitat, i a més som partidaris convençuts de la necessitat d’un augment de la implicació de la ciutadania en la presa de decisions de qui ens governa.

La nostra intenció, és evitar que les propostes es decideixin per interès polític o personal dels representants públics, i no parteixin de l’interès general.

Cal tenir present que lamentablement les administracions, en general, estan poc disposades a facilitar de manera real la participació al ciutadà. O no es promou, o se’n fa un ús hipòcrita i de cara la galeria. Els nostres representants polítics fallen sovint en l’exercici de la transparència, a banda d’actituds prepotents, i de vegades arbitraries que acompanyen resultats ineficients.

Aquesta realitat, més l’esbiaix informatiu d’uns mitjans de comunicació decantats, més un sistema de funcionament obsolet i farragós de les administracions públiques, acaben també encorsetant i fent poc visibles les formacions polítiques que fan oposició, fent-les menys eficaces en la seva labor de fiscalització, denuncia i proposta. Nosaltres estem disposats a col·laborar amb tots aquells que comparteixin els nostres objectius. Tot plegat fa que la gent, a l’altre costat de la barrera que separa el ciutadà i els representants polítics, visqui de manera individualitzada, desconcertada i disconforme realitats impensables fa quatre dies, i sigui víctima de la desinformació. Associar-se permet sentir-se menys sol davant de tot plegat, ens permet unir-nos per reivindicar d’una manera més efectiva els nostres drets, protegir els nostres interessos com a ciutadans, canalitzar les nostres demandes, i si cal, denunciar excessos, incompliments, il·legalitats o ineficiències que puguin afectar la cosa pública i les arques públiques, en un moment on el dispendi del diner públic és intolerable.

I com no, aplaudir els encerts. És des de les entitats i les plataformes ciutadanes que junts podem fer de difusors de l’acció i de la resposta. La suma de tots les pot convertir en una bona eina per influir aquells que ens representen.

Per això nosaltres com a ciutadans ens estem implicant en els afers públics, i us animem a afegir-vos-hi , perquè en definitiva serem nosaltres els beneficiaris dels encerts o les víctimes dels errors dels qui ens governen.

A Gent per Valldoreix, el seu nom ho indica, hi cap tothom i tothom i és benvingut, sempre que el que es vulgui es preservar, i al mateix temps millorar, la nostra Vila. Esteu convidats a formar-ne part.

Moltes gràcies.

Jaume Sanmartí

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.