Els primers 10 mesos de govern de PUIG (CIU) primera perla

– Irregularitats en la contractació d’un nou arquitecte?

L’EMD modifica la Valoració de llocs de treball de la Corporació i crea una nova plaça funcionarial per un nou arquitecte: “Cap de Planejament i Sostenibilitat”. Estrany, considerant que el planejament urbanístic no és una competència de l’EMD, només la tenen els municipis i és indelegable. L’EMD només en pot fer un informe “no vinculant” que fins ara el feia l’arquitecte municipal. En la justificació del nou lloc de treball diu “.. que es tracta d’un cas excepcional per cobrir les necessitats urgents … “ I ens preguntem, que té a veure la excepcionalitat i la urgència amb una plaça de funcionari?. Tots sabem el grau de consolidació d’una plaça de funcionari. Tot un llegat als següents governs!!.

I sobre la no competència de l’EMD en el Planejament Urbanístic, el govern de Puig ho obvia i diu literalment que “una gran part de la tasca d’aquest treballador serà la seva participació en l’impuls, la tramitació, la redacció i la participació ciutadana de les següents Modificacions urbanístiques del Pla General Metropolità dels quals correspon a l’Ajuntament de St. Cugat del V” (?)

“.- Projecte Urbanístic corresponent a la Modificació del PGM i transcripció a escala 1:1000 del PGM a l’àmbit de Valldoreix

.- La Modificació del PGM per la des programació del Vial d’Enllaç

.- La Modificació Puntual del PGM que afecta la Pl. de la Centralitat

.- La Modificació del PGM a l’àmbit de la Colònia Montserrat”

Del que sí tenia la competència delegada l’EMD era la gestió urbanística, però Puig la va retornar a l’Ajuntament quan també va cedir els terrenys de l’Estació de Valldoreix a l’Ajuntament de St. Cugat, i aquest després a Promusa.

Tenim tots els dubtes sobre la legalitat de la creació d’aquest lloc de treball. Agrairíem que la Fiscalia li donés un cop d’ull.

També ens preguntem, és coherent que un poble petit, amb les mínimes competències urbanístiques delegades, tingui dos arquitectes, un arquitecte tècnic i un enginyer? Això és una bona gestió dels diners públics dels valldoreixencs?

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Valldoreix i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.