LA PRESSIÓ CIUTADANA OBLIGA A PUIG A DEMANAR LA COMPATIBILITAT

LA PRESIO CIUTADANA OBLIGA A PUIG A DEMANAR LA COMPATIBILITAT
L’EMD (18/7/2013) va aprovar la compatibilitat del President Puig que té una dedicació “exclusiva” a l’EMD (des del 2011) amb el sou equivalent, i la seva activitat professional a l’empresa familiar Instal•lacions Puig scl. Però Puig l’ha demanada dos anys després d’estar obligat a fer-ho PERQUÈ HO HEM DENUNCIAT¡. Això genera dubtes sobre el rigor i el compliment de la legalitat a l’EMD.
Aquesta manera de fer alimenta la desconfiança creixent del ciutadà a tot el que envolta la política, i ens fa dubtar si és aïllat. Ens és indiferent si Puig ho ha fet amb coneixement, desconeixement o frivolitat, a quin més greu. Per molt que repeteixi que el seu interès és Valldoreix, si no ho avala amb fets, no és creïble.
L’allunyament de la gent de lo polític és evident, però resulta que això és el que permet els excessos d’aquells que campen al seu aire pensant que la gent està per altres coses. I les poques denúncies es minimitzen, i ells les compensen alimentant-se de la “claca” que sempre els acompanya, foto que ja es cuiden que sigui recollida pels mitjans de comunicació “propers”, a casa nostra sense contrapunt, amb la dissensió més que controlada.
I així va creixent la corrupció, perquè es comença saltant-se la llei amb coses que algú podria considerar irrellevants i després s’arriba on s’arriba, la premsa en va plena. I al mateix temps la gent tenim més inseguretat jurídica i un estat de dret afeblit.
Els ciutadans tenim dret a exercir el control de lo públic. Esperem veure com Puig justifica que l’activitat privada és “residual” tal com exigeix la llei. Ens haurà d’explicar si la tasca d’”Administrador” de la seva empresa té aquesta consideració, esperem que funcionin els sistemes de control i transparència i l’EMD faciliti la seva dedicació (horària), i retribució per exercir dita tasca.
El diccionari descriu la paraula “exclusivament” com “excloent tota altra cosa”. Puig podia tenir una dedicació parcial a l’EMD i al mateix temps treballar a la seva empresa amb la tranquil•litat que dóna fer les coses ben fetes, però el sou era menor. Deu pagar la pena a compte de la mala imatge que li està generant aquest afer?
Volem una transparència real, no aparent. I per aconseguir-la els ciutadans ens hem d’implicar, demanar explicacions, informar-nos, utilitzar el boca a boca, les trobades, les xarxes socials. Són temps en que hem de posar el nostre gra de sorra per canviar allò que no funciona. Si no, no hi haurà qui li doni un tomb a la greu situació actual.
GxV – Set 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.