EL PRESIDENT DE L’EMD NO VOL LLISTES OBERTES

El Projecte de Llei de Governs locals aprovat pel govern de CIU (30/7/2013) es troba en tràmit parlamentari i es vol aprovar abans d’acabar l’any. El va començar a elaborar l’anterior govern de la Generalitat, i l’Agrupació d’EMD de Catalunya li vam presentar unes bones propostes treballades i avalades també per catedràtics de l’Institut de Dret Públic de la UB.

Una de les propostes per les EMD era el canvi del sistema electoral per donar un tomb al que hi ha hagut fins ara on l’únic càrrec electe és el President/a, i els Vocals són designats a dit pels partits polítics del municipi. El Projecte de Llei ara contempla que es presentin candidatures amb llistes obertes i que sigui President/a el més votat d’entre els candidats i els Vocals seran elegits en les eleccions municipals. Seran els veïns de l’EMD els que votaran els membres del seu govern.

Davant d’aquesta bona notícia són decebedores les manifestacions de Puig dient que està fent gestions a la Generalitat i al Parlament perquè S’ELIMINI DEL PROJECTE DE LLEI LA POSSIBILITAT DE VOTAR LLISTES OBERTES.

Fa molt temps que la ciutadania està demanant llistes obertes perquè això li permet votar persones de diferents candidatures a qui haurà valorat el mèrit i la capacitat. Ara dit Projecte de Llei ho fa possible per les EMD. Això fa més creïble la nostra democràcia, perquè el ciutadà podrà escollir les persones i no veure’s obligat a empassar-se aquells candidats inclosos en les llistes dels partits polítics que vol votar, per fidelitat de vot o perquè li agrada el cap de llista.

Si Puig vol treballar en favor de l’interès general hauria de centrar-se en defensar aquelles propostes que el govern de la Generalitat no ha acceptat i que permetrien el correcte desenvolupament de les EMD. Fa molts anys que les EMD es veuen encotillades per un marc legal que no dóna resposta a les seves necessitats, i aquesta llei era la oportunitat per resoldre-ho.

Espero que els parlamentaris prioritzin l’interès del ciutadà per damunt dels interessos d’una partitocràcia caduca.

Montse Turu (oct 2013)

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: EL PRESIDENT DE L’EMD NO VOL LLISTES OBERTES

  1. Retroenllaç: El President de l’EMD no vol llistes obertes | Sant Cugat, versió original

  2. Retroenllaç: El President de l’EMD no vol llistes obertes | uasc premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.