NOU MOVIMENT CIUTADA DE VALLDOREIX

L’Emili Sempere, veí de Valldoreix, decebut amb el Diari de Sant Cugat perquè no és la primera vegada que no li publiquen un escrit, ens demana que li donem difusió a la nostra Web. L’Emili ens diu “.. Aquest article el vaig enviar fa tres setmanes al Diari de Sr. Cugat, en varen dir que el publicarien. A més un periodista en va demanar els responsables de les associacions suposo que per fer-los una entrevista i aquesta es l’hora que espero diguin quelcom. …..  Salutacions Emili Sempere. 13 novembre 2014”

L’Emili va fer aquest article després de la Conferència i acte participaciu que va organitzar la Plataforma Ciutadana GxV el 8 d’octubre d’enguany, copsant la gran preocupació de veïns/es per l’execució per part de l’EMD del Pla de mobilitat i davant del Projecte urbanístic de La Centralitat que el govern de Puig vol tirar endavant. Veïns i veïnes van omplir la Nau de Cultura de Valldoreix. El Diari de Sant Cugat tampoc va cobrir l’acte. 

Gent per Valldoreix

“Nou moviment ciutadà de Valldoreix

Valldoreix és una ciutat sense gaire tradició de moviment ciutadà, en gran part degut a l’estructura urbanística de “Ciutat Jardí” un tan invertebrada. No obstant últimament han sorgit dues noves associacions GxV i  Mou-te. No pertanyen a cap partit polític, són transversals, naixen com a plataforma en contra d’algunes actuacions i projectes del govern municipal que no  es corresponen amb la voluntat del moviment ciutadà.

Gent  per Valldoreix. En defensa del model urbanístic (de baixa densitat) i en front als projectes que proposa l’EMD. Començant per la plaça pública del Casal de Cultura, que contempla la compactació de set edificis, entre ells la construcció prioritària d’un macro supermercat i quatre blocs de vivendes (entre 40 i 50 pisos), així com la supressió de l’aparcament públic de la Rambla Mossen Cinto Verdaguer.  Igualment els plans de l’Ajuntament i EMD  contemplen la construcció de vivendes de pisos en la plaça de l’Estació i a l’Avda de Mas Fuster, entre altres. A tal efecte cal recordar que l’espai on es troba la Plaça del Casal, fou donat per la Sra. Monserrat Major y família, per a la construcció de l’escola municipal i activitats culturals. Front d’aquests canvis de model i l’especulació  Gent per Valldoreix el passat 7 de octubre, va convocar als veïns i veïnes a una reunió-conferència a la Nau, amb el títol “Sostenibilitat  territorial i participació” amb  l’assistència de vora 200 persones, també hem recollit 800 signatures, apostant principalment per unes instal·lacions culturals (espais socials, teatre auditori …).

La Plataforma Mou-te per Vdx. Creada aquest any, sorgeix del moviment veïnal arrel del Pla de Mobilitat que s’està imposant des de l’EMD, dirigit des de l’Ajuntament de St. Cugat, i que suposa canvis de direccions, sense consultes prèvies com és el cas del Barri del Rossinyol i La Guinardera, i que ha generat un gran malestar popular, i la recollida de més de 1.000 signatures, assistències massives als Plens, als que només  se’ls ha donant llargues sense solucionar el problema i esperant que la gent es desmobilitzi per cansament després de 9 mesos de reivindicacions.

El sorgiment d’aquestes noves associacions en torn a la problemàtica local i social que afecta directament als valldoreixencs, s’ha produït davant la degradació dels serveis públics i la  implantació dels macro projectes polèmics  de la EMD, que vénen a privatitzar par dels pocs espais públics de que disposem i en gran mesura  hipotecar el futur. No s’entén per què ara es vol construir edificis de pisos quan al voltant de Valldoreix  tenim milers de pisos buits (2260 a St. Cugat i 1520 a Rubí). I tampoc que es pretengui fer una gran supermercat en la plaça publica del Casal, quan ja comptem amb una important oferta a pocs minuts de casa, quan el que  cal es potenciar els serveis socials i ampliar el comerç local existent.”

Aquesta entrada ha esta publicada en Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: NOU MOVIMENT CIUTADA DE VALLDOREIX

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.