Pàrquing, Ajuntament i EMD

Des de Gent per Valldoreix compartim la opinió de Susanna Casta expressada al Cugatenc

L’altre dia vaig intentar aparcar al nou i flamant pàrquing que el senyor Puig ens ha fet a prop de l´estació per tal que els veïns puguem aparcar amb comoditat i no tenir que anar voltant pel barri a la recerca d’una plaça d’aparcament. Adoneu-vos que he utilitzat el terme “intentar”, que no aconseguir. Tal com vaig entrar vaig sortir. Aquesta és tota la meva experiència amb el nou pàrquing. Curta.

Us preguntareu per què aquest regal per als veïns de Valldoreix; per què, tenint un pàrquing just en front de l´estació, el senyor Puig ens ha muntat un altre. Generositat? Bona gestió? Pensareu. Doncs no, no és per cap d’aquestes raons. Els motius són uns altres.

Us faig cinc cèntims de la història i segueixo perquè no vull dedicar l’article a coses de les que ja no hi ha solució, “a lo hecho pecho”, com diuen alguns.

Nosaltres, o sigui els veïns de Valldoreix, teníem un pàrquing just davant de l’estació dels ferrocarrils, un bon pàrquing, amb bones places i quasi a dos passos de la porta del tren.

El terreny on és el pàrquing era nostre però ens van pintar unes ratlles blaves i tots sabem què signifiquen aquestes ratlles pintades a terra, oi? Doncs que els usuaris hem de pagar. Com ja sabeu, i sinó us ho dic jo, l’EMD de Valldoreix no té competències en la gestió del pàrquings o la zona blava, aquesta és una gestió en poder de l’Ajuntament de Sant Cugat. He de dir que mai s’ha cobrat res per l’ús del pàrquing, un pagament, no ens oblidem, que gestionaria l’Ajuntament. Més clar, l’Ajuntament recaptaria. Que no hi hagi pagament és una bona cosa per als veïns de Valldoreix, pensareu, doncs no, l´únic que provoca és un efecte crida que arriba fins a Sabadell i més enllà. Cada dia tenim caos al trànsit a les hores punta i els veïns de Valldoreix no podem accedir quasi bé mai a les places. Recordeu, terreny de l’EMD i gestió de l’Ajuntament.

L’EMD va vendre/permutar..? Resumint, va cedir el terreny a l’Ajuntament. La cessió es va fer dintre d’un conveni firmat per les dues administracions. D’una banda, l’EMD cedia el terreny on és el pàrquing i d’altra es quedava un parell de terrenys, que segons la meva opinió estan sobrevalorats, i una promesa de construcció d’habitatge protegit.

Gràcies a l’acció conjunta de l’oposició i de les associacions de Valldoreix s´ha paralitzat el projecte de l’estació fins nou avís, així que seria oportú i correcte que l’Ajuntament retornés el terreny a l’EMD amb brevetat. No sé, però tinc el pressentiment que hem perdut el pàrquing per sempre. Tant de bo m’equivoqui.

El govern de l’EMD veient els resultat de la gestió tan nefasta i la crispació dels veïns amb la corresponent pèrdua de suport, va decidir pensar en una solució. I pensant, pensant… va arribar a la conclusió que el millor seria arranjar un terreny de bones dimensions prop de l´estació. I així ho van fer. 500.000 euros més tard tenim un nou pàrquing. Un pàrquing que no podem gestionar com a tal perquè no tenim les competències, un pàrquing on els veïns de Valldoreix no tenim preferència per aparcar, per molt que el terreny sigui nostre i un pàrquing que ha multiplicat l’efecte crida en detriment dels que vivim al poble.

Crec que el més oportú seria arribar a un acord amb l’Ajuntament i que ens cedissin la competència amb una ampliació del conveni entre les dues administracions per poder gestionar el nou pàrquing i privilegiar, sota una petita aportació o gratuïtament, als veïns de Valldoreix. El que ja seria per tirar petards i coets és que l’Ajuntament cedís la competència per gestionar les zones blaves o les zones de pàrquing públic situades al territori de Valldoreix. Un moviment així seria una bona gestió per a tots els que vivim a Valldoreix, una gestió pròpia d’un govern madur, sensat i valent; preocupat per les necessitats de tots i totes, una gestió que es recordaria com un dels fets més importants de la Vila.

El no ja el tenim, oi? Llavors, per què no intentar-ho? A mi les respostes senzilles del tipus “és impossible” o “això no es fa” no me les he empassat mai. Si no s’ha fet mai doncs comencem nosaltres i anem a per totes.

Així que no us penseu que s’ha fet un pàrquing per facilitar-nos la vida sinó per complicar-nos-la una mica més. S´ha fet un pàrquing per a la gent de tot el Vallès.

Susanna Casta, veïna de Valldoreix

Aquesta entrada s'ha publicat dins de QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.