Peatges al túnel de Vallvidrera

De la web del PSC treiem aquesta noticia:

Es reclama incloure la C-16 a la política de rebaixes dels peatges

  • Divendres, 11 de Octubre

El GMS veu bé la proposta de resolució del Parlament i demana a Conesa que intercedeixi perquè CiU hi voti a favor

El passat 1 d’octubre el Govern de la Generalitat va aprovar un pla pel qual durà a terme, a partir de gener de 2014, una baixada de tarifes a la C-32, al Garraf i al Maresme, i a la C-33, al Vallès Oriental.

Aquesta mesura del Govern de la Generalitat deixa fora els peatges de la C-16, que una vegada més es trobarà agreujada en el conjunt de tot el territori.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha manifestat que la proposta de resolució del Grup Parlamentari del PSC va en el sentit de no deixar fora, altra vegada, la C-16 de les polítiques de rebaixes, i així intentar tornar a “recuperar la situació adquirida el 2006, que va permetre bonificacions del 100% per als usuaris habituals que complissin els requisits establerts de pagament”.

Per Villaseñor, aquest pla de la Generalitat, si bé comporta l’adopció de mesures llargament reivindicades al conjunt del territori català, “també deixa fora una zona i comporta un perjudici pels ciutadans i ciutadanes de tota la comarca, a la vegada que també en minva el seu desenvolupament econòmic”.

El 2012 el Govern de la Generalitat va decidir anul•lar les mesures que, des del 1999, s’havien anat implementant progressivament per les quals s’aplicava un sistema de descomptes, per tal de millorar la gestió de la mobilitat, afavorint la utilització de l’autopista i descongestionant altres vies, en benefici dels usuaris habituals per raons de mobilitat local obligada.

Pel portaveu del PSC, aquella mesura presa per l’exconseller Lluís Recoder, va significar “una gerra d’aigua freda pels ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat i de la comarca, que van ser testimonis de l’errònia decisió presa pel que havia estat alcalde de Sant Cugat, i per tant; bon coneixedor de la situació dels peatges de la C-16”

Cal recordar que la bonificació es basava en :
Beneficiaris: usuaris habituals que de dilluns a diumenge i festius, realitzin, sense limitació de trànsits mensuals, qualsevol dels itineraris del Recorregut Sant Cugat del Vallès-Rubí-Terrassa de l’autopista C-16 Montserrat.

Percentatge de descompte: 100% des del primer trànsit del peatge vigent aplicable en la barrera de peatge del tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa de l’autopista C-16, per a cadascuna de les categories de vehicles.

Per a l’aplicació, verificació i control del pagament dels peatges, trànsits i itineraris realitzats, els usuaris han de procedir a la seva domiciliació en una entitat bancària o caixa d’estalvis, autoritzada per l’empresa concessionària per a la distribució dels dispositius de telepeatge (OBE-teletac) i situada en qualsevol dels municipis de Sant Cugat del Vallès, Rubí o Terrassa.
Els usuaris habituals de la C-16 han patit, de la mà d’aquest Govern, un doble greuge: el primer, amb la supressió de les bonificacions l’any 2012 que els va significar haver de tornar a pagar pel seu pas pel peatge de Les Fonts, i el segon, amb l’anunci la setmana passada d’un Pla d’homogeneïtzació de peatges que els Ignora.

Villaseñor demana que l’Alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, intercedeixi amb el Grup Parlamentari de CiU perquè doni suport a la proposta dels socialistes i així hi hagi opcions de poder incloure els peatges de la C-16 en les polítiques de reducció de tarifes que ha anunciat el Govern de la Generalitat

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.