Pressió perquè Martorell plegui

El conseller Josep Maria Pelegrí (Unió Democràtica) també insta el director general de Presons, el convergent Xavier Martorell, a donar explicacions sobre la seva relació amb l’agència Método 3 quan la premsa aporta, un dia rera l’altre, detalls molt sucosos

montse turu amb advocat foto triangle

Foto: Ivan G. Costa
El Parlament de Catalunya ha rebutjat la creació d’una comissió d’investigació sobre l’espionatge a polítics, però el director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, el convergent Xavier Martorell, haurà de donar explicacions a la comissió parlamentària d’afers institucionals sobre les seves perilloses relacions amb l’agència de detectius Método 3.

Les pressions sobre Martorell perquè deixi les seves responsabilitats a la Generalitat, després d’abandonar les que tenia al partit, van en augment: dos consellers del Govern d’Artur Mas, el convergent Felip Puig i el democristià Josep Maria Pelegrí, li han demanat públicament que expliqui si va encarregar investigacions sobre polítics a Método 3 i, els últims dies, tres dels seus rivals polítics de Sant Cugat, ciutat de la qual Martorell en va ser regidor de Seguretat fins fa un parell d’anys, han presentat denúncies als Mossos d’Esquadra per haver estat espiats per l’agència.

El 5 de maig passat, Montserrat Turu [a la imatge, amb el seu advocat], expresidenta de l’entitat municipal descentralitzada de Valldoreix, que depèn de l’Ajuntament de Sant Cugat, va anar a la comissaria dels Mossos d’aquesta localitat per denunciar haver estat objecte d’una investigació que vulnera la seva intimitat, ja que incloïa dades mèdiques confidencials. Turu va anunciar a aquest setmanari que més endavant, en funció dels resultats d’aquesta denúncia, decidirà si presenta una querella als tribunals.

Segons documents publicats per La Vanguardia, el director de l’agència de detectius, Francisco Marco, va enviar un correu electrònic a Xavier Martorell el 10 de febrer del 2010 per donar-li dades sobre la baixa laboral per incapacitat transitòria de Turu, que en aquell moment presidia l’entitat de Valldoreix i treballava al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Fins i tot, Marco va precisar quan tenia programada la propera visita de control mèdic.

Turu considera que el contingut d’aquests correus electrònics vulnera la seva intimitat i, per aquest motiu, ho ha posat en coneixement dels Mossos perquè intentin esbrinar qui va contractar l’agència de detectius, qui va pagar aquesta feina i per quin motiu la van investigar.

A preguntes d’aquest setmanari, Turu assenyala que el director de Método 3 va enviar el correu electrònic amb les seves dades mèdiques dos mesos després que, el desembre del 2009, es trenqués el pacte de govern a Valldoreix entre CiU i la candidatura progressista que ella encapçalava. Turu creu que la van investigar per motius polítics, ja que estava enfrontada a l’equip de govern municipal de Sant Cugat que en aquells moments liderava Lluís Recoder. Turu relata que en aquell període tenia la impressió que li havien punxat el telèfon i que la seguien.

Pocs mesos després, Método 3 va elaborar informes de dos regidors de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, tots dos d’Unió, Francesc Xavier Amador i Joan Recasens –actual diputat del Parlament–, tal com va avançar EL TRIANGLE. Els informes contenien l’historial laboral, dades de comptes bancaris i patrimonials tant dels dos regidors, que ja no formen part del consistori, com de les seves esposes. Segons publica El Periódico, Martorell, que també era responsable de seguretat del FC Barcelona en aquell temps, hauria carregat al club blaugrana la investigació dels dos regidors democristians, una feina per a la qual suposadament Método 3 va cobrar 11.600 euros.

*Aquesta informació la trobaràs complerta al setmanari EL TRIANGLE que està als quioscos.

Font: http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/04/pressio_perque_martorell_plegui_35101.php

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.