QUE LA FESTA HO SIGUI PER A TOTS!

De l’associacio El Mussol us volem fer arribar…

S’acosten dies de festes i de diversió, ens agradaria que la festa fos per a tothom i que la tradició pugui ser compatible amb el respecte amb el medi ambient.

Ara molts animals estan criant, i se sent el cant dels ocells, fixeu-vos en el silenci de l’endemà de les revetlles. Molts animals abandonen els nius i les cries moren, d’altres  veuen greument alterats els seus cicles.

Creiem que les autoritats competents Ajuntament de Sant Cugat, Patronat del Parc de Collserola, Departament de Medi Ambient, Servei de Protecció de la Natura, Diputació de Barcelona,  tenen la obligació de fer complir la normativa vigent i establir campanyes per sensibilitzar la població dels impactes negatius dels petards i les fogueres:

§  Risc directe d’accident: lesions greus per l’explosió del petard: pèrdua parcial o total de membres, cremades,…

§  Contaminació acústica: que provoca trastorns evidents en les persones especialment sensibles (malalts, embarassades, gent gran… ).

§  Contaminació acústica: que afecta severament a les espècies animals, tant les silvestres (abandonament del nius, mort de les cries i dels adults sensibles, estrès en els adults), com les domèstiques.

§  Contaminació atmosfèrica: degut a  la combustió de la pólvora i altres components pirotècnics (alguns dels quals està comprovat que son carcinògens, com els hidrocarburs aromàtics policíclics).

§  Contaminació per metalls tòxics: els colors dels focs d’artifici estan formats per metalls que contaminen l’aire, l’aigua i el sòl, i de retruc afecten a les persones i els animals.

§  Deixalles: restes de petards, embolcalls, plàstics, cartrons ….

§  Risc d’incendi: per l’encesa de petards i fogueres de les berbenes a distàncies que incompleixen les ordenances (que estableixen una distància de 500 m)

§  Incompliment de la normativa vigent: que prohibeix encendre focs a prop de zones arbrades  i zones a menys de 500 m d’un bosc.

La Floresta, juny 2014

 

Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.