Jocs malabars a l’EMD de Valldoreix, en la retirada d’un informe tècnic que desaconsellava la signatura del Conveni Urbanístic amb l’Ajuntament de Sant Cugat

El conveni urbanístic signat entre ambdues administracions, el novembre de 2013, diu que Puig renuncia a exercir competències urbanístiques, i cedeix el terreny de l’estació (aparcament) a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Puig desisteix d’exercir la competència formulada en el Pla de millora urbana de l’estació de Valldoreix, el qual serà elaborat i tramitat per l’Ajuntament de Sant Cugat. Els informes que hi puguin haver de l’EMD de Valldoreix en el tràmit de participació i informe previ seran de caràcter no vinculant.

Puig també desisteix d’exercir la seva competència en els instruments de gestió, projectes de reparcel·lació i projectes d’urbanització en la totalitat dels polígons d’actuació de la present modificació del PGM en el seu àmbit territorial.

A canvi del terreny de la Plaça de l’Estació, que l’EMD li cedeix, l’Ajuntament de Sant Cugat li dona un  terreny d’equipament al Passeig del Nard, on no si pot construir res per les seves escasses dimensions,  i quan la cessió ja era obligatòria per la millora d’aquest vial, d’acord amb els determinacions del PGM pel pla de mobilitat.

L’Ajuntament també cedeix a canvi el bosquet de davant del CAP. Ens és indiferent si la propietat és d’una administració o una altra. Però tenien que justificar l’equilibri patrimonial  de l’operació, que tot i els seus esforços deixa en semàfor vermell.

El conveni que integra aquests acords el va signar Josep Puig amb l’Ajuntament el novembre de 2013, i el Ple de l’EMD el va ratificar el mes de desembre.

L’alerta va aparèixer quan vam saber que l’informe tècnic registrat el 7/12/13, que acompanyava l’expedient del Conveni, va ser retirat del Cartipàs municipal del Ple de desembre. L’Informe apuntava el desequilibri de l’operació en contra dels interessos de Valldoreix.

Que hi ha hagut tripijocs ens o suggereixen els fets. Vam saber que tot i la reiterada demanda de l’Informe tècnic,  la oposició no el va rebre fins el 5 de febrer de 2014 (3 mesos després que Puig signés el Conveni). Ho vam saber, perquè ho va fer públic el Vocal del PPC en el Ple de l’EMD del proppassat mes de març, amb la lectura de l’Informe. Puig va fugir d’estudi.

Un altre símptoma de l’obscurantisme de Puig i el seu govern el veiem en que un assumpte d’aquesta importància no s’informés al Consell de la Vila.

L’Informe tècnic posa en dubte el compliment de la legalitat quan Puig cedeix competències, dient que els convenis de col·laboració entre administracions han de respectar el marc competencial, de manera que en cap cas suposin la renúncia a les competències pròpies de les administracions intervinents.

L’Informe també apunta un desequilibri en les cessions de propietats entre ambdues administracions locals santcugatenques, en contra dels interessos de l’EMD de Valldoreix.

Cada vegada estem més  alarmats. Puig contradeix tots els seus discursos i els seus compromisos electorals de defensar els interessos de la Vila. Ens és indiferent si ho fa voluntàriament, per incapacitat o per desconeixement, però es inadmissible que el President de Valldoreix regali propietats cabdals per la Vila, i renunciï a competències que hauria d’exercir en la defensa dels interessos dels valldoreixencs, complint amb la seva obligació.

Si Puig no vol governar, pels motius que siguin, el que hauria de fer és renunciar al seu càrrec abans de perjudicar una Institució com és l’EMD de Valldoreix, rebaixant un autogovern històricament defensat, i perdent patrimoni públic.

Un despropòsit més de l’actual President de l’EMD  i el seu govern. Aquesta és la demostració del mal que pot fer a un territori un mal governant. Gent per Valldoreix

Aquesta entrada ha esta publicada en Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Jocs malabars a l’EMD de Valldoreix, en la retirada d’un informe tècnic que desaconsellava la signatura del Conveni Urbanístic amb l’Ajuntament de Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.