Valldoreix “es mou”

de SantCugat Informa..

L’audiència pública s’omple de gent contrària als canvis en mobilitat

Audiència Pública 30/01/2014

Foto: Xavier Boix

Alguna cosa està passant a Valldoreix, ningú ho pot negar. Mostra d’aquest fet és que ahir hi va haver un ple històric a l’audiència pública anterior al ple ordinari de l’EMD de Valldoreix. Costarà oblidar aquesta situació viscuda ahir perquè no és una mobilització qualsevol. No es pot argumentar que és una acció esperonada per cap moviment polític. És un moviment nascut des de baix, a peu de carrer, de veïns i veïnes molestos perquè pensen que l’administració els està dificultant el seu dia a dia. Per les intervencions de les persones que van parlar, 14, de les més de 150 persones que hi havia – aquesta és la xifra que vàrem acordar amb la resta de mitjans presents – es tractava de gent no acostumada a intervenir en actes d’aquest tipus. No coneixien ni tant sols el funcionament de l’audiència i no és una crítica, és una constatació.

Què demanaven?

Ho explicàvem fa justament un mes, en el nostre mitjà, segons les més de 700 persones que han signat el manifest que presentaran al registre de l’EMD avui mateix, els canvis efectuats a la mobilitat de Valldoreix, “s’ha allargat i complicat de forma innecessària els recorreguts dels cotxes ocasionant un increment notable del trànsit”, en la mateixa línia denuncien que les mesures incrementen la inseguretat per l’augment de la velocitat al passar alguns carrers de doble direcció a una sola direcció i “els innecessaris carrils segregats de bicicleta són d’amplada mínima i perillosos”.

Algunes de les intervencions fetes ahir van destacar fets més concrets com ara l’empitjorament ambiental que pot comportar l’increment dels desplaçaments – una de les intervinents va afirmar haver calculat que els seus desplaçaments s’incrementarien en un any en més de 2.000 km. – , el greuge que pateixen els comerços de l’Avda. Ramon Escayola a partir del Passeig Rossinyol que comptabilitzen unes pèrdues d’un 40% de les seves vendes o el fet que la implantació del Pla podria contravenir alguns del principis de la Llei de Mobilitat, com ara la reducció dels costos energètics, els impactes ambientals, la millora de la qualitat de vida, etc. El portaveu del signants del manifest, en Miquel Llugany, ex-alcalde de Rubí, va plantejar al govern, que “havien assistit perquè escoltessin els seus arguments i que esperaven una resposta el més aviat possible per part de l’EMD”.

La resposta del Govern

No va ser fàcil ahir el paper de moderadora que habitualment fa la vocal Laura Baldoví. Tothom volia dir la seva i no s’admetien respostes generalistes, es volien respostes molt concretes. Al final el vocal de mobilitat, Joan Ribera, va haver de respondre en només cinc minuts perquè es van atendre totes les paraules demanades i va ser interromput diversos cops. I la seva resposta per força va haver de ser generalista “volem per Valldoreix el mateix però la diagnosi és diferent, vostès veuen una part i nosaltres, des de dins, som conscients d’altres realitats. Quan entres a l’administració et dones compte per exemple de l’alta sinistralitat que hi ha a Valldoreix i aquest estudi ja venia de l’anterior govern”.

El President de l’EMD, Josep Puig, va tancar la sessió de l’audiència amb un compromís explícit d’estudiar les propostes dels veïns i veïnes i de convocar-los a una propera audiència extraordinària només per parlar del tema de la mobilitat. La majoria se’n va anar cap a casa i el ple va continuar amb l’informe del Síndic de Greuges Local que, per cert, va informar que durant el 2013 no havia rebut cap queixa de cap veí o veïna de Valldoreix adreçada a l’EMD.

20140130_AfectatsEMD_CARTAsobreMobilitat

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.