ELS VEÏNS DE VALLDOREIX TORNEN A ESCRIDASSAR AL PRESIDENT PUIG EN L’AUDIENCIA PÚBLICA SOBRE EL PROJECTE DE LA CENTRALITAT

Uns 130 veïns van mostrar el seu rebuig i indignació en l’Audiència pública del passat 19 de febrer convocada pel govern de l’EMD de Valldoreix, que vol tirar endavant el PROJECTE URBANÍSTIC DE LA CENTRALITAT, que consisteix en construir 14.000m2 a la Pl. del casal de cultura i zones properes.
Els assistents a l’Audiència del dia 19 van dir a Puig i el seu govern que no volen aquest PROJECTE URBANÍSTIC SOBRE DIMENSIONAT. Consideren que els 40 PISOS que l’EMD vol construir a la Rbla.M.C. Verdaguer són la punta de l’ iceberg en la construcció de pisos a Valldoreix, i hi veuen interessos especulatius.


Els veïns assistents, que van anunciar que s’estan recollint signatures per demanar un referèndum, van rebutjar el canvi de model urbanístic que això representaria. Consideren que una gran àrea comercial de 3000m2 tindria conseqüències greus en la mobilitat (a la Pl. Can Cadena actualment ja hi passen més de 20.000 vehicles/dia), s’ocuparan espais que són per la gent de la Vila, perquè és la plaça de Valldoreix, i portarà a la desaparició del comerç de barri, quan ara disposem de la gran àrea comercial a Mirasol.

Els veïns van manifestar que volen la Plaça per generar la cohesió social tant demanada per la gent de Valldoreix. El que es demanda són espais de trobada, culturals, socials i lúdics, a la mida d’un poble de 7000 habitants. Els veïns van demanar al govern valldoreixenc sentit comú, proporcionalitat, serveis per la gent de la vila, mantenint el model urbanístic i paisatgístic que sempre ha caracteritzat Valldoreix.

Fa temps que molts veïns venen demanant a Puig i el seu govern que faci una consulta a tots els ciutadans per decidir que es fa a la Plaça del Casal de cultura. Entenem que han de ser els veïns els que diguin que volen i que no volen a la Plaça. Però Puig i el seu equip es mantenen inamovibles emparant-se en uns tallers de participació ciutadana que han quedat molt lluny de la realitat i de les necessitats actuals.
Sr. Puig, el seu concepte de participació ciutadana no és creïble, no l’utilitzi gratuïtament. No jugui amb la nostra intel·ligència. Formuli una participació ciutadana real.

Els governs han de gestionar l’interès general. No és acceptable que una decisió tant important la prenguin els 7 components de l’actual govern de l’EMD, encara que tinguin majoria. Els polítics han d’entendre i assumir que són uns servidors públics, i que com a tals han de demostrar, serietat, rigor, i un únic interès: el de la ciutadania.

Els nostres polítics han d’entendre que els temps de la opacitat i dels interessos amagats s’ha acabat. La societat demana una nova forma de fer política.

Plataforma ciutadana gent per Valldoreix

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.