A LA SRA. CONESA I AL SR. PUIG: “AL CESAR LO QUE ES DEL CESAR”

SOTERRAMENT DE LES TORRES D’ALTA TENSIÓ A MIRASOL I VALLDOREIX

foto alta tensió

Considerem trista i penosa la desinformació que s’està donant des de Sant Cugat sobre l’actuació pública més important que s’ha realitzat al territori valldoreixenc els darrers 30 anys, per purs interessos polítics.

Jugar amb la desinformació no és digne d’uns càrrecs públics de St. Cugat i Valldoreix que representen a CIU en un moment que tots s’omplen la boca de promeses i compromís de canvi en la política.

Un exemple de tants: l’últim TOT Sant Cugat (desembre 2014) anuncia que Puig i Conesa han organitzat un acte per fer extensible a tots els ciutadans la retirada definitiva de les torres, amagant que això s’ha fet realitat gracies al Conveni que va promoure l’anterior govern progressista de Valldoreix, i tenen la barra d’atribuir-ho veladament a un anterior president de CIU que tot el seu mèrit va ser fer una carta el 2002 a Fecsa Endesa demanant l’eliminació de l’alta tensió, i que no va acabar en res.

Amb intenció de combatre l’esbiaix informatiu que s’estén al territori santcugatenc, volem aportar dades històriques i comprovables sobre quan es va començar la negociació, qui la va impulsar, i quan i qui va signar el Conveni que ha fet possible avui l’eliminació de les torres d’alta tensió a Valldoreix.

Aquestes son les dates, les dades i els protagonistes: (extretes de l’Info/Valldoreix, número 31, març 2006, i dels convenis que es citen)

23 setembre 2003. Inici de les negociacions. L’expresidenta Turu, 4 mesos després d’entrar al govern de l’EMD envia carta a Josep Isern i Sitja (Departament Industria de la Generalitat) manifestant la seva voluntat d’iniciar converses per l’eliminació de les torres d’alta tensió a Valldoreix, hi adjunta 1251 signatures de valldoreixencs que ho demanen.

Octubre 2003. l’Emd signa un contracte amb Barcelona Regional per l’estudi sobre la viabilitat de l’actuació.

Febrer 2004. Barcelona Regional presenta a l’Emd la seva proposta tècnica i econòmica per fer efectiva l’eliminació de l’alta tensió.

Novembre de 2004. Després de diverses reunions amb responsables de Fecsa Endesa, Turu demana a l’alcalde Recoder participar com a part implicada en el conveni que Ajuntament i Fecsa Endesa estaven tancant per la instal·lació de la subestació elèctrica de Vullpalleres, amb l’objectiu d’aturar aquest acord per incorporar -hi l’eliminació de les torres d’alta tensió de Valldoreix i Mirasol.

16 de febrer 2006. Signatura del Conveni per l’eliminació de les torres d’alta tensió de Valldoreix i Mirasol. Signants: Josep Isern (Departament de Treball i Industria de la Generalitat); Montserrat Turu, presidenta de l’EMD de Valldoreix; Llluís Recoder, alcalde de Sant Cugat; Joaquim Ribera Raluy i Julio Molinario Valls (Fecsa Endesa), i Carlos Collantes (Red Electrica de España).

28 d’abril de 2009. 1r Addendun al Conveni, de modificació d’aspectes tècnics derivats d’una ordre ministerial de l’Estat.

Any 2010. Acords de ratificació del finançament de les administracions publiques implicades. Acord del Govern de la Generalitat de 23/11, d’autorització de la despesa corresponent a la seva aportació econòmica que imputa al cap VII del Pressupost pels exercicis 2011 i 2012. Acord del Ple de l’EMD de Valldoreix de 29/07. Acord del Ple de l’Ajuntament de St Cugat de 4/12.

23 març 2011. 2n Addendum al Conveni. Es deixa constància dels Acords de finançament de les parts i es determina que les obres hauran d’acabar abans del desembre del 2012. En quest cas, el signa en representació de l’Ajuntament la recent nomenada alcaldessa Mercè Conesa, a més de la Presidenta Turu i la resta de representants.

Rebutgem les maneres de governar de Conesa i Puig, que considerem no mereixedors de la confiança que alguns vam dipositar en ells.

Ja està be de presumir de transparents i de fer polítiques d’imatge per interès polític. La informació és un dret de tots.

Plataforma Ciutadana Gent per Valldoreix

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, QUE PROPOSEM, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: A LA SRA. CONESA I AL SR. PUIG: “AL CESAR LO QUE ES DEL CESAR”

  1. Retroenllaç: No ens apropiem dels mèrits dels altres | uasc premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.