Carta oberta al President de la EMD

Sr. Josep Puig, President EMD DE VALLDOREIX

 

Assumpte. Consell de la Vila

Senyor,

Des que es va conformar l’actual govern de l’EMD de Valldoreix com a resultat de les Eleccions Municipals del 2015, Vostè ha incomplert de manera reiterada el que determina el Reglament de participació ciutadana de Valldoreix. Primer incomplint el Règim de sessions del Consell de la Vila -article 16, Secció 2a “El Consell es reunirà cada trimestre ..”. I un any i tres mesos després, quan va finalitzar la vigència dels càrrecs dels Consellers i Conselleres (setembre de 2016), no convocant a la ciutadania interessada en formar part de l’esmentat Òrgan.

Conseqüentment el mes de gener de 2017 tampoc es van fer efectius els nous càrrecs segons preveu l’art. 13.4, de la Secció 2a, referida al Consell de la Vila i a dit Reglament.

Així doncs han passat 8 mesos des de que Vostè havia de fer la convocatòria per la renovació de càrrecs, impedint que el Consell de la Vila, òrgan reglat en el Reglament de participació ciutadana, s’hagi pogut reunir.

Portem doncs dos anys veient com aquesta administració no permet l’exercici de la participació ciutadana en el si del Consell de la Vila, incomplint l’esperit i les normes de la seva regulació.

L’esmentat Reglament diu en el seu Preàmbul “que dit Reglament revela el compromís de l’EMD davant els ciutadans i ciutadanes per fomentar la participació democràtica i la transparència en els assumptes públics locals. En compliment del dret bàsic constitucional i estatutari dels ciutadans de participació en l’administració publica, i que l’ EMD es dota d’un sistema de participació ciutadana en l’administració publica, que inclou un òrgan reglat principal, el Consell de la Vila, pel tractament de temes estratègics d’interès general… L’EMD es proveu d’aquest sistema reglamentat de participació que ofereix les màximes garanties de prudència, equitat i rigor per fer efectiu l’esmentat dret fonamental de les persones , mes enllà del exercici periòdic del vot…”

Sr. Puig, no veiem doncs per enlloc ni garanties, ni compromís ni el rigor en la seva manera de governar. L’únic que veiem és l’incompliment reiterat de les normes.

Li preguem doncs que actuï amb el rigor expressat en dit Preàmbul ien el compliment de la legalitat, i en conseqüència convoqui immediatament a la ciutadania pel nomenament dels nous Consellers i Conselleres, tornant a posar en funcionament el Consell de la Vila de Valldoreix, màxim òrgan de participació ciutadana de la Vila.

Les normes les hem de complir tots, els qui governen en l’administració pública i els ciutadans.

Atentament,

Jaume Sanmartí i Argelich

President de Gent per Valldoreix

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.