La urbanització del Camí de la Salut en el barri del Monmany promoguda per l’EMD de Valldoreix

 Interès general o interessos particulars?

Ja vam mostrar el nostre desacord a la urbanització del Camí de la Salut (en diuen “arranjament”), que l’EMD està pagant amb els nostres diners considerant-la poc oportuna. Però el que vam trobar escandalós tal com vam denunciar és que l’import de les obres ja el va pagar per avançat el propietari de Can Monmany a Promusa quan aquesta societat municipal depenent de l’Ajuntament de St. Cugat li va comprar els terrenys que donen al Camí de la Salut. El contracte indicava que els diners anaven destinats a les futures obres d’urbanització del Camí. I ens preguntàvem: Com s’ha de gastar l’EMD uns diners que hauria de pagar Promusa? On han anat a parar els diners si no s’han utilitzat per pagar aquestes obres? No hem  tingut resposta satisfactòria.

També vam trobar preocupant que el Govern de l’EMD abans de decidir-ho no ho hagués consultat al veïnat pels problemes que pot comportar a Valldoreix, una Vila residencial, amb carrers estrets, fer una entrada/sortida a les autopistes que a més de ser utilitzada pels valldoreixencs pot afegir transit d’altres vehicles que vagin als diferents barris de St. Cugat o enllaçar els Túnels de Vallvidrera. I ens tornàvem a preguntar: És correcte que el President Sr. Josep Puig tiri endavant aquesta actuació sense consultar-la als veïns?

Ara, ha crescut la nostra preocupació quan casualment hem vist en un darrer TOT St Cugat un anunci d’un API sobre la venda d’una parcel·la al Monmany, i on darrera la fotografia s’hi veu la Masia, destacant com a una de les  excel·lències que “té una bona comunicació amb autopistes”. Es refereix al Camí de la Salut, que fins ara ha estat un camí de terra d’accés als camps i les zones verdes. Ens preguntem si a partir d’ara veurem altres anuncis de terrenys a vendre en la mateixa zona. Ens alerta veure una coincidència d’interessos particulars amb l’actuació pública, i això fa que ens preguntem:  Aquesta obra pública s’ha fet realment per l’interès general?

És cert que tantes notícies sobre irregularitats d’alguns governs convergents al llarg del temps ens posin en alerta.  I un partit polític pot canviar de nom però això pot ser pur maquillatge si manté les mateixes persones. I els membres dels governs municipals de Valldoreix, i els de St. Cugat, ho han estat de CIU/CDC,  i ara ho són del PDCAT. Els mateixos caps amb diferents barrets. Disculpin doncs els nostres recels.

Gent per Valldoreix / Maig 2017

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.