Creix el malestar a Valldoreix

de la web de l’UASC:

31 gen 2014 per 

(Fotografia del TOT Sant Cugat)

En aquest mateix mitjà ja he comentat en una altra ocasió el perill de que les majories absolutes en molts ajuntaments s’acabin convertint en una dictadura blanca emparada en un mal ús de la democràcia.

Doncs be, l ‘equip de govern de l’EMD de Valldoreix està posant en pràctica un mal anomenat pla de mobilitat que no ha estat consultat amb els veïns en un veritable procés de participació i que tampoc va ser aprovat en el seu moment pel Consell de la Vila.

Ahir, 30 de gener, durant l’audiència publica, cent veïns van mostrar el seu rebuig contundent davant uns canvis en els sentits de circulació de l’avinguda Ramon Escayola, del passeig del Nard i la rambla del Jardí  fets sense informació ni consulta prèvia. Aquests veïns, que ja porten recollides més de 700 signatures, explicaven que allarga innecessàriament els recorreguts, incrementa el trànsit i limita l’aparcament. Els veïns també argumenten que, malgrat la limitació de velocitat, s’ha incrementat la velocitat real i que això provoca una major inseguretat de vianants i conductors.

Aquest malestar  ja es va fer evident des del primer moment en què l’empresa contractada va iniciar els canvis en la senyalització, però el senyor Puig i el seu equip van preferir seguir endavant “per reial decret” i ara, quan s’ha trobat amb l’oposició veïnal, diu que pren nota del descontentament, es compromet a ser sensible a les seves queixes i que aviat convocarà els afectats per donar-los resposta.

El segon exemple de “no participació” salta per sorpresa quan els veïns del carrer Rossinyol denuncien  que el dia anterior s’han assabentat que l’EMD pretén unir els dos trams d’aquest carrer amb un pont que creui per sobre la riera.

Els veïns coincideixen que aquest pont és absolutament innecessari perquè no solucionarà cap problema de mobilitat i urbanísticament és incorrecte. A més, salvar el gran desnivell existent entre els dos trams del carrer farà que l’altura del pont sigui superior al nivell de les cases properes.

El que més encén els ànims dels veïns és que per poder finançar aquest projecte l’EMD ha demanat una subvenció a la Generalitat del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) per valor de 532.000 euros (voreres incloses). No oblidem que es tracta de diners públics i que en un moment econòmic  tant difícil com l’actual potser hi han altres temes més prioritaris.

Després de la reacció veïnal el vocal de mobilitat, Joan Ribera, diu que el projecte del nou pont sols esta en procés inicial d’aprovació intern i que serà ara quan començarà el tràmit administratiu per passar-lo a exposició pública i si s’escau a una aprovació final o no. Posteriorment  i  arran de la reacció veïnal, anuncia ara que obriran un ‘procés de reflexió’.

Estic totalment d’acord que és necessari obrir un procés de reflexió, però de forma urgent. Els valldoreixencs han de reflexionar de com s’està governant des de l’EMD,  com es gestionen els diners públics i quin és el seu nivell de endeutament.

La gran participació i mobilització de veïns a la junta de l’EMD d’ahir és l’exemple de la força que pot tenir el moviment veïnal davant la imposició i la prepotència de qui oblida la seva veritable funció al servei de la gent.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.