De que ens serveix l’EMD de Valldoreix en la situació actual?

La setmana passada l’EMD ens va dir el mateix dia que teníem una reunió que no disposàvem de l’espai públic concedit (Sala Taller Artesans) perquè el pintaven. Tots sabem que la pintura no s’encarrega ara per ara, i menys en l’administració pública, d’ un dia per l’ altre. L’avís telefònic va ser al matí del dia de la reunió, i si trobaven algú bé i si no també. Tant fàcil com és enviar un e-mail amb l’antelació suficient que ens hagués permès  informar a tots els assistents que la reunió es desconvocava. Vam acabar fent la reunió en un lloc poc adequat i en condicions molt incomodes.

L’anterior reunió, també amb l’espai concedit la vam tenir que fer enquibint-nos en un racó de la Sala Taller Artesans perquè ens hi vam trobar altres dues reunions que es feien en el mateix moment. Ningú ens havia informat al respecte.

I ens preguntem què hi ha al darrera d’aquest funcionament maldestre. El personal és el mateix de fa anys i l’hem vist treballant bé. El que ha canviat són els responsables polítics que els donen les instruccions. Fa temps que veiem la falta de sensibilitat vers l’activitat ciutadana. I això ens recorda l’incompliment reiterat de les normes per part del govern de l’EMD (CIU) quan no va convocar en tot l’any 2015 el Consell de la Vila. I no sembla que el 2016 sigui un any molt prometedor al respecte perquè en aquest moment tot són incerteses. Per comentaris i opinions sobre temes importants urbanisme, zones verdes etc, no convoquen al Consell de la Vila, encara que es va acordar un Decàleg de Bones Pràctiques que no té cap utilitat ni aplicació per ara ( i si seguim igual no en tindrà mai…). Això sí, es convoquen els amics, o aquelles entitats que “es porten bé”, en contra del deure de l’Administració de tractar tothom per igual.

Aquest és el paper actual de l’EMD en el desenvolupament de les seves competències. Afegirem també la passivitat d’aquest govern quan se li demana que faci d’intermediari entre els veïns i l’ Ajuntament de St. Cugat en aquells serveis que aquest dóna a Valldoreix. Per posar algun exemple: Si vols parlar dels problemes del servei de recollida de brossa; si vols denunciar excessos en les fogueres als carrers al costat de zona forestal i llançament de coets a menys de 500 metres de zona forestal en aplicació de les ordenançes municipals i per civisme en favor de la preservació dels boscos. Si vols sol·licitar una tarja d’aparcament per persones amb mobilitat reduïda; si vols un passi de jubilat o altre pel transport públic d’autobús; si vols sol·licitar un dipòsit per olis utilitzats; si vols informació sobre aspectes relacionats amb la seguretat ciutadana; si vols informació sobre els efectes del Pla urbanístic de l’Estació de Valldoreix, etc, l’EMD se’n desentén i et diu que t’adrecis a l’Ajuntament de Sant Cugat.

O sigui, res d’aquells avantatges que es suposa que ha de tenir una administració propera al ciutadà. El govern actual de l’EMD és poc eficient en allò que li pertoca (sembla una administració d’ un altre època…), s’ha tret del damunt  competències que va costar molt d’aconseguir com la de la gestió urbanística, i no és capaç de representar els seus veïns davant de l’Ajuntament de St. Cugat. Això sí, el President de l’EMD Sr. Josep Puig està al Consell d’administració de Promusa, al Consell de Seguretat de l’Ajuntament, etc, etc. Cadires …i a  cobrar !.

I seguim observant l’abisme que hi ha entre allò que el govern de l’EMD s’atribueix en la seva propaganda, i el que realment fa. Quin panorama!!

Gent per Valldoreix

Juny 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.