La carta que signem els veins contraris a les direccions úniques

Valldoreix, 21 gener 2014

 Sr. Josep Puig i Belman, president de la EMD Valldoreix

Els recents canvis en la mobilitat de diversos carrers de la nostra població han tingut unes conseqüències negatives greus:

• Han allargat i complicat, de forma totalment innecessària, els recorreguts amb cotxe ocasionant un notable increment del trànsit.

• Han limitat l’aparcament de forma capritxosa, en permetre-ho en zones on no es requereix i impedir-ho on és necessari.

• Malgrat la limitació de velocitat, s’ha incrementat la velocitat real i amb això la inseguretat de les persones, vianants i conductors.

• L’augment del trànsit ocasionat pels recorreguts llargs i l’increment de velocitat induït pels sentits únics de circulació, són clarament contraris a la llei de Mobilitat de Catalunya.

• Els innecessaris carrils segregats per a bicicletes són d’amplada mínima i per tant perillosos.

Encara que vostès han aplicat mesures correctores de la velocitat, el resultat és que els carrers de Valldoreix són avui molt menys segurs per a les persones, els veritables habitants de la ciutat.

Els canvis que vostès han executat han menyspreat les virtuts de la mobilitat existent fins avui a la nostra ciutat basats en valors cívics, que permetien el doble sentit i la llibertat d’aparcament.

Tampoc han estat conscients que el feble volum de trànsit existent no requeria les mesures adoptades i, finalment, no han tingut en compte la voluntat dels ciutadans de pacificar el trànsit sense perdre les llibertats que atorgava la nostra mobilitat.

Els ciutadans de Valldoreix volem una població que ens permeti gaudir de l’espai públic per passejar, perquè caminin segurs nens i majors, per a les bicicletes, els busos i els cotxes i, sobretot, per trobar-nos en aquest espai que és nostre, no dels cotxes. És una il·lusió de tots, que volem que la facin seva:

Volem que el nostre govern local sigui sensible a aquest projecte cívic, que el recolzi i faci que qualsevol actuació, com ha sigut ara el canvi equivocat de la mobilitat, o, en un proper futur, la millora del comerç local, siguin concordants amb els valors de Valldoreix i mai contraris a l’ideal de ciutat amable per a les persones.

Atenent als arguments anteriors li sol·licitem fermament:

A aplicar de forma immediata:

Revertir els canvis realitzats en la mobilitat, recuperant el doble sentit de circulació i, excepte casos puntuals, la llibertat d’aparcament, mantenint, als carrers afectats, la velocitat màxima de 30 km/h.

Aquest document ho signen els veïns de Valldoreix que figuren en fulles adjuntes.

 

Nota: els veïns de Rambla Jardí manifesten la seva adhesió a aquest

escrit remetent-se a la carta amb idèntica finalitat, lliurada recentment

al president de la EMD, signada per 100 veïns d’aquest carrer.

PODEU SIGNAR AQUESTA CARTA AL CASALET I AL COLMADO VICTOR

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Plataforma ciutadana, Valldoreix i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La carta que signem els veins contraris a les direccions úniques

 1. dsunyol diu:

  NO A LES DIRECCIONS ÚNIQUES A VALLDOREIX- gener 2014
  • Els estudis es fan per valorar si allò que s’estudia es possible, adient, oportú o convenient, i si aquests paràmetres NO es compleixen no es fa l’actuació.
  • La Comunitat Europea recomana, no obliga.
  • La realitat de Valldoreix no permet l’aplicació d’una bona part del Pla de mobilitat. No es pot crear problemes on no hi eren.
  • El va votar en contra el Consell de la Vila (màxim òrgan de participació ciutadana). I un dels aspectes més controvertit van ser les direccions úniques.
  En dita reunió (28/02/2013), una majoria va votar en contra del Pla de mobilitat (18 en contra, 5 abstencions (23), a favor 6 Consellers, més els 7 membres del govern de l’ EMD (13). Traient els membres del govern només van votar a favor 6 Consellers/es. Això no és un “empat” com va dir el President de l’ EMD.
  • A pesar d’aquest resultat, el 21 de març 2013 el Ple de l’EMD va aprovar el Pla de mobilitat de Valldoreix.
  • L’aprovació del Pla de mobilitat de Valldoreix és irregular. No s’ha sotmès a informació publica i no s’ha pogut presentar al•legacions.
  • Hi ha Consellers de la Vila que van demanar fins la sacietat, sense èxit, que abans de tirar endavant actuacions d’abast , com les direccions úniques (en el 98% dels carrers), la construcció de 14.000m2 a la zona del Casal, entre altres, es consultés a TOTS els ciutadans.
  Cal parar al govern de Puig. Aquestes són altres actuacions previstes:
  • El Pla contempla anar implementant progressivament les zones blaves (de pagament) als carrers de Valldoreix.
  • 2.- L’altre entrada a Valldoreix per la Pl Can Cadena quedarà afectada per l’augment de trànsit si l’EMD tira endavant el Centre comercial i els 40 pisos de la Centralitat. Als més de 20.000 cotxes diaris que passen per Can Cadena s’hi afegiran els vehicles dels compradors del Gran Centre comercial. // Gentpervalldoreix.cat//

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.