La construcció del nou pavelló municipal de St. Cugat vinculat a la trama de comissions il·lícites entre el Palau, CDC i Ferrovial. El fiscal parla de “pacte criminal”

Extret de l’article de l’Ara del 15/6/2013, pagina 8 (política).

 

L’article diu que, la investigació a permès  identificar  comissions vinculades a obres molt concretes, entre elles: El nou pavelló municipal de Sant Cugat.

Això deixa a l’aire la sospita que Ferrovial pagués una comissió en la  contractació per l’obra del nou pavelló de Sant Cugat, quan Recoder va ser Alcalde.

El fiscal parla d’una trama de comissions il•lícites entre CDC i el Palau i Ferrovial que arribaven al partit disfressades  i es pagaven a persones  amb posició política  per influir  de manera determinant en organismes competents per adjudicar obra publica d’envergadura ” .. un pacte criminal estable, relativament senzill però institucionalment demolidor.. a 3 bandes”, entre 1999 fins el 2009.

A l’apartat  “Alts dirigents no identificats” l’article diu que el Fiscal només ha constatat dins de CDC la participació “com a mínim” dels ex tresorers del partit C. Torrent (mort) i D. Osacar i de l’exdiputat J. Camps. “Hi van haver d’intervenir  necessàriament també  alts responsables del partit, que no han pogut ser adequadament identificats”. Els 2 tresorers rebien els diners per al partit a canvi que “alts responsables  que no han pogut  ser determinats utilitzessin la seva posició política  per assegurar que els òrgans decisoris  en matèria d’adjudicacions  d’obra pública generessin un flux  constant de contractació favorable a l’empresa”.

“El fiscal Ulled matisa  que la complexitat tècnica de les adjudicacions i l’entitat empresarial necessària per realitzar  aquestes obres limitava  els possibles competidors de Ferrovial i, per tant, no es pot afirmar  que les adjudicacions obtingudes per Ferrovial resultessin “en si mateixes”  clarament arbitràries o notablement irracionals des d’un punt de vista tècnic, tot i així, diu que, resulta “innegable” que la influència exercida  va ser un factor determinant, eludint els principis de legalitat, objectivitat i imparcialitat dels poders públics.”

“Ferrovial pagava el 4% del valor de la contractació. L’1,5% se’l quedaven Millet i Montull (80% i 20% respectivament) i el 2,5 anava a CDC que  va cobrar il·lícitament 6,6 milions. Part important de les comissions il·lícites es van vehicular amb aportacions  del Palau a la Fundació Trias Fargas  (vinculada a CDC) sota l’aparença de convenis de col·laboració  cultural entre 1999 i el 2008”.

“A part d’altres operacions, entre el 2002/ 2009, els imputats van fer desaparèixer més de 17 Milions d’€. 7 M per Millet i 1,3 M per Montull. Els altres 9 (Nou) Milions han desaparegut sense deixar rastre.

“El Fiscal demana que es doni per acabada la investigació que inclou l’espoli del palau i el presumpte finançament irregular de CDC”. Ara cal que el jutge concreti les responsabilitats.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.