L’EMD HA DE PROMOURE LA CONSTRUCCIÓ DE PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL A VALLDOREIX?

Aquests darrers temps cada dia veiem que es produeixen canvis que ens afecten molt a una velocitat meteòrica. Preguntem-nos quantes coses de la nostra vida han canviat aquests darrers anys, que ens obliguen a adaptar-nos a les noves circumstàncies.

En mig d’aquesta situació provocada per la gran crisi econòmica actual, els governants de l’EMD de Valldoreix es mantenen inamovibles, com si això no els afectés, i volen tirar endavant la construcció de pisos de protecció oficial projectats  quan la nostra realitat era una altra.

Els habitatges protegits que l’Ajuntament i l’EMD volen construir a Valldoreix no són per la nostra gent jove, o gran, i tampoc de lloguer. Aquests es destinaran a les persones que tenen drets de propietat per la cessió de les seves zones verdes, així l’Ajuntament evita fer-se càrrec de les expropiacions. També serviran pels afectats dels futurs plans urbanístics.

La bombolla inmobiliaria va ocupar pràcticament tot el territori santcugatenc, i els constructors i les administracions que ho van permetre van pensar que aquests s’ocuparien d’immediat. Sant Cugat cofoi ja parlava de superar els 100.000 habitants. No ha estat així.  

Davant l’important parc d’habitatges buits a Sant Cugat, suggerim que l’Ajuntament proposi solucions als bancs que tenen la majoria d’aquestes propietats i arribin a  acords per utilitzar-los en les mateixes condicions que els habitatges protegits. Seria raonable intentar exhaurir el sobrant abans de plantejar fer-ne de nous.

El President Puig hauria de gestionar-ho i valorar-ne les possibilitats, abans de permetre fer pisos de protecció oficial a Valldoreix.

Tampoc seria de rebut, avui en dia, anar fent pisos protegits per justificar l’existència d’una empresa “pública” com Promusa, que en les properes promocions desestima o redueix ostensiblement el lloguer social i aposta per la compra. A tenir en compte també que Promusa és una SA, estatus que li permet no haver de passar pel sedàs del compliment de la legalitat i el control que obliga a les administracions públiques.

Potser lo seu seria privatitzar-la. En el marc de tantes privatitzacions, precisament aquesta tindria sentit. L’adjudicació i la gestió dels habitatges públics de molts municipis la porta directament la Generalitat. I l’Ajuntament disposa d’una important infraestructura per trobar solucions als habitatges buits i donar sortides per facilitar l’accés a l’habitatge a la gent del territori, sense envair més sòl.

L’actual crisi democràtica posa damunt la taula velles reivindicacions sobre una millor participació de la ciutadania en els afers públics. El President valldoreixenc Josep Puig no pot tirar pel dret, és un servidor públic, i té una gran responsabilitat, i no pot caure amb errors que s’arrossegarien a generacions futures.

Com a mínim, abans de decidir res, ho hauria de passar a consulta de la gent de la Vila.

 GxV juny 2013

Aquesta entrada s'ha publicat dins de QUE PROPOSEM i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: L’EMD HA DE PROMOURE LA CONSTRUCCIÓ DE PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL A VALLDOREIX?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.