Negocis urbanístics?

Al ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del 19 de maig va aprovar la cessió de les finques previstes al conveni subscrit entre la EMD i l’Ajuntament el 27 de novembre de 2013 per el que fan una permuta de terrenys entre ambdues entitats que te relació amb l’expedient 83003/10 de Modificació del Pla General Metropolità de Barcelona per la reestructuració de les zones verdes a Valldoreix, Mirasol i la Floresta.

Que permuten?

La EMD aporta

1.-        Tres finques situades al àmbit de l’estació dels FGC de Valldoreix compresos en una unitat d’actuació del planejament mencionat que ara són el carrer i l’aparcament de l’estació.

2.-        Tres expedients en tràmit d’expropiació sobre tres finques particulars que el propietaris van exigir ser expropiats.finques estacio FGC

L’Ajuntament de Sant Cugat aporta

1.-        Una finca situada al carrer del Nard amb Rambla del Jardí de 13metres x 90 metres de llarg qualificada d’Equipament (clau 7b)

Finques carrer del Nard

2.-        La cessió d’ús (que no la propietat) de part de la zona verda del Cap de ValldoreixZona Verda CAP Valldoreix

3.-        Assumir els costos de les expropiacions abans indicades amb els beneficis del desenvolupament urbanístic de l’àmbit de l’estació.

Les dues administracions defensen l’interés públic de l’operació, com no podia ser d’altre manera, i es considera que el tracta es equilibrat, just i equitatiu.

 

Anem a pams:

Es equilibrat?

El terreny del carrer del Nard es molt estret i difícilment es podrà edificar un bon equipament una vegada es deixin les franges de separació al carrer i al lateral. Les expropiacions les hauria de pagar l’Ajuntament de Sant Cugat segons diverses sentències. La zona verda es municipal i urbanitzar-la correctament per a ús dels ciutadans una obligació que fa anys que ningú ha assumit.

Les finques que rep l’Ajuntament ara no valen gran cosa però una vegada aprovat el pla seran edificables: és sostre comercial, residencial lliure i de HPO (habitatge protegit) i tindran un valor econòmic real important com ja preveu, sense quantificar, el propi conveni

Es just?

Sembla que una part, l’Ajuntament de Sant Cugat, acabarà disposant d’unes finques amb un aprofitament i fins i tot uns beneficis a canvi d’assumir unes indemnitzacions per expropiació que ja li corresponien pagar. L’altre part, la EMD urbanitzarà una zona verda que continuarà propietat de l’Ajuntament de Sant Cugat i disposarà d’un terreny d’equipament en el que poc podrà fer.

Es equitatiu?

Per aquells que tinguin una visió amplia i general de l’Administració pública tan se val perquè tot es públic. Es tracta de que es gestioni correctament i amb eficiència per no malbaratar recursos públics faci qui faci la cosa. Amb aquest criteri aplicat a España podem defensar que tant que val qui faci les coses, la Generalitat o l’Estat Central mentre es faci correctament.

Ara bé per aquells que creuen en l’autonomia administrativa i en el major valor democràtic, que les decisions s’adoptin el més a prop possible dels ciutadans, segurament no hi seran d’acord.

 

Joan Barba, arquitecte

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Valldoreix i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.