Perquè hem alertat de la possibilitat que Ajuntament i EMD vulguin connectar AP7/B30 per l’Avinguda Baixador?

    Perquè hem vist contradiccions entre el que diuen, o no acaben de dir els documents, i el que ens han explicat els càrrecs públics en les reunions.

  1. El Pacte de Mobilitat de Sant Cugat, aprovat inicialment el febrer 2013 preveu la urbanització de l’Av. Baixador, però no concreta.
  2. El Pacte de Mobilitat de Valldoreix aprovat el 21/3/13 – tot i el vot contrari del Consell de la Vila, no parla de la urbanització de l’Av. Baixador. I el document preveu la connexió de l’AP7 i la B30 pel Camí del Bosc de Valldoreix.
  3. No hem trobat en quin Ple l’Ajuntament inclou l’Estudi de mobilitat de Valldoreix. Ho hem demanat al Secretari de l’Ajuntament (30/5/13) i encara no ens ha contestat.
  4. Però en el Consell de la Vila de Valldoreix del 28/02/13, presidit per Josep Puig,   ens diuen que l’Ajuntament de Sant Cugat vol la connexió per l’Av. Baixador. Es  transcriuen a continuació (“) alguns paràgrafs de l’Acta de la reunió: 
  •  Que “el Vial d’Enllaç està en fase de desprogramació. Que tot i que consta en els documents del Pla de mobilitat que l’enllaç de l’AP7/B30 es farà pel Camí del Bosc, St. Cugat proposa d’alternativa que sigui l’Av.Baixador .. I llavors l’alternativa serà Baixador i ja veurem que és el què passa finalment. Per tant de moment a nivell de l’Estudi de mobilitat no es planteja la connexió”.
  • “Que L’AMT (Autoritat Metropolitana del Transport) vol una via de connexió amb les autopistes. I el Camí del bosc és el que naturalment hauria de ser i és el que es vol evitar”. Que, “S’ha d’aprofitar l’estratègia, i serà urbanitzar  per un sol carril. (es refereix al Camí del Bosc). “El que es planteja és que la funció de la connectivitat la compleixi l’Av. Baixador, tot i que només sigui a nivell documental, es posaran impediments per a que no sigui una via ràpida i s’haurà complert la funció tal i com demana l’AMT” (sembla que volen donar satisfacció a l’AMT i jugar amb la connexió  per l’Av. Baixador, però dient que aposten al mateix temps per un transit pacificat).
  • Que, “Baixador sí que està posat, en la descàrrega d’Olabarria. L’impacte serà el que recull l’estudi i si no l’haurem de modificar”. (es refereixen als 2.000 cotxes/dia que l’Estudi de Valldoreix diu que passarien pel C. del Bosc connectat amb les autopistes).

I això és el que diuen els polítics després de l’alerta que hem fet als veïns sobre la possibilitat de la connexió per l’Av. Baixador: (declaracions en el TOT 11/6/13)

  •  Josep Puig diu, “.. que l’Av. Baixador serà una via de pas urbana, pels veïns i de característiques semblants als carrers del voltant com l’avinguda de Ramon Escayola o el passeig del Nard …. .”
  • F. Carol, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, diu “.. el nou Pla de Mobilitat.. preveu urbanitzar l’Av. Baixador.. que en el primer esborrany del Pla no s’especifica com es farà perquè ha de ser un disseny a disposició dels veïns”.
  • Jordi Puigneró, Tinent d’alcalde. En el Consell extraordinari de Mira-sol sobre les afectacions del Pla de mobilitat va dir que “no cal patir perquè l’Avinguda Baixador, no serà ni una autopista ni una autovia”. “Puigneró també va insistir a afirmar que la voluntat de l’Administració és que la via sigui un carrer per als veïns”. Un compromís per part de l’Ajuntament de Sant Cugat que els veïns veuen amb bons ulls però volen que sigui real” (però no nega la connexió amb les autopistes). “Puigneró assegura que durant el mandat actual “es començarà a projectar aquesta via que serà positiva pels veïns”.

 Obert i tancat el període de consulta. L’esmentada publicació també diu que “s’ha obert un període de consulta perquè els veïns aportin les seves propostes al disseny de la via. El termini es va acabar el 31/05/13”. (Consultat a algun veí de Valldoreix ens diu que no en sap res. Desconeixem els termes de la convocatòria. Desconeixem si els veïns de Valldoreix han pogut fer les seves propostes.)

En conclusió. Hem tingut la impressió que els documents donen informacions inconcretes  que permeten fer el discurs segons la conveniència del moment.

Conscients de la dificultat en explicar aquest garbuix, però tenint molt en compte que en  el Consell de la Vila del passat febrer ens van dir que l’Ajuntament de St. Cugat vol la connexió per l’Av. Baixador, i que l’EMD ho accepta, hem volgut provocar que els polítics es pronunciïn obertament i públicament sobre l’assumpte. Les notícies també queden arxivades.

27 juny 2013. PLATAFORMA CIUTADANA GENT PER VALLDOREIX (GxV)

Aquesta entrada ha esta publicada en Valldoreix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.